rss
Acasă » Dieta »

Nuca de cocos revine…

Azi am hotarat sa iau taurul de coarne si sa mananc nuca.
Am folosit tirbusonul pentru a scurge “zeama” si apoi… apoi a fost povestea.
O sa trec sub tacere modul in care am reusit sa o sparg(cu prima ocazie imi cumpar un topor) dar “carnea” mi s-a parut foarte buna.
Proteina din nuca de cocos contine o cantitate mare din aminoacidul l-arginine.
O sa ii┬álas pe cei care se inspira din munca mea sa descopere singuri ce efecte pozitive poate avea acest aminoacid asupra anumitor parametri din analizele de sange si pentru o anumita categorie de oameni, mai “petrecareti”.

Este un aliment foarte bun pe dieta “keto”, dar foarte util si celor care vor sa tina o dieta echilibrata si sanatoasa.

brokencoconut.jpg

Comments

comments

Tags: , , , ,

Publicat in Dieta | Comenteaza

4 Comentarii

  1. maleb0gia says:

    Cel mai simplu si mai sigur se sparge de asfalt afara ca nici cu un ciocan sau un topor nu e treaba usoara, ca sa nu zic riscanta… :)
    Miezul il scobesti cu un cutit…
    Deseara ma duc sa caut si eu o nuca de cocos. :)

  2. Ahahahaha cum s-a spart … important e ca a ramas si o bucata mai intreaga. Dupa ce ai postat prima data am dat fuga in carrefour si mi-am luat o nuca de cocos, acum iar mi-ai facut pofta si cred ca o sa ma duc iar acolo ( pentru ca in alta parte nu prea am gasit ). Cred ca e singurul fruct pe care il mananc cu placere la orice ora si pana nu termin o nuca nu ma las; cred ca e si satisfactia aia ca ti se rup bucati mici din ea si vrei sa mananci cat mai mult.

    PS : Toporul e cel mai practic desi trebuie sa ii dai foarte tare si sa incerci sa o spargi de primadata, pentru ca daca dai prost si nu se sparge sare pe unde apuca.

  3. Sa trecem sub tacere procedura de spargere a nucii….ramane incadrata la “Don’t try this at home “

  4. am luat si eu o nuca….am spart-o cu ciocanul si o foarfeca…cam saraca in lichid:(((…miezul in schimb e delicios…l-am scobit cu un cutit…intrebarea mea ar fi: am scos miezul cu o portiune din coaja(??)…anyway..un strat maroniu, dar asa e parca si mai buna…oare, am procedat bine?

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu. Nu ai inca un cont? Inregistreaza-te.