rss
Acasă » Dieta »

Germeni: de grau, de soia, de linte, de ridiche, de naut… de orice!

Chiar si germeni de broccoli… care au o cantitate de substante anticancerigene muuuult mai mare decat planta matura!
Aflasem de cativa ani despre beneficiile germenilor: protectie impotriva cancerului, stimularea sistemului imunitar, protectie impotriva bolilor degenerative.
Existau celebrii germeni de grau “naturisti” insa nu mi se parea normal sa fie uscati sau tratati termic in vreun fel.
Odata cu intoarcerea unor prieteni vegetarieni in tara(“La Multi Ani!” Alexandra) ne propusesem sa incepem treaba. Dar…

sprouts.jpg
Am gasit azi(la “pontul” lui Tudor( http://alphaspiral.blogspot.com ) germeni de linte, naut, ridichii.
Din pacate sunt putin cam vechi(pretul este mare, consumatorul nu stie ce sunt…) insa i-am mancat “ca atare”.
In ideea in care mi se pare stupid sa recomanzi prepararea lor termica din moment ce factorii nutritivi vor muri.
Nu am idee daca sunt tratati chimic sau radioactiv… sper sa nu.
Gustul este intr-adevar…. oribil. Atat pot sa spun. Oribil.
Insa dupa ce ai terminat de mestecat si inghitit… ramai cu o senzatie foarte placuta si chiar cu un gust placut in gura. As spune chiar ca merita sacrificiul.
Later edit: pe masura ce fac documentarea si scriu mai iau cate o “imbucatura”. Merge mai usor cu fiecare, I learn to love this shit.

Voi manca in fiecare zi pentru cateva zile si voi incerca toate tipurile disponibile in magazin. Sunt oameni care se hranesc cu asa ceva in mod regulat. Probabil ca te poti obisnui cu gustul sau ii poti amesteca in diverse salate. But I want to learn the hard way. :)

Dar de ce germeni si nu semintele ca atare?
1. semintele(grau, linte, broccoli si chiar migdale, floarea soarelui, in etc.) contin atat nutrienti cat si antinutrienti.
Cerealele si soia sunt celebre pentru acest lucru. In momentul incoltirii, toate acele forte “latente” care fac planta sa creasca sunt dezlantuite. Nu mai exista nimic care sa le tina pe loc, asa cum se intampla cu cateva zile inainte. Antinutrientii sunt la randul lor neutralizati, lasand loc vietii sa se dezvolte.
2. in procesul rapid de crestere apar foarte multe vitamine, enzime, fitohormoni. Mineralele devin mult mai disponibile pentru absorbtie.

Germenii sunt usor de produs in orice anotimp si orice conditii. Pot reprezenta o sursa de nutrienti in special pentru cei predispusi la boli(fumatori, oameni care au abuzat de corpul lor) sau pentru oricine vrea sa traiasca o viata lunga si sanatoasa.
Niciodata nu e prea tarziu sa alegi o viata sanatoasa si efectele imbatranirii pot fi intarziate cu zeci de ani daca incepi sa ai grija de corpul tau.

Tags: , , , ,

Publicat in Dieta | Comenteaza


Fatal error: Call to undefined function related_posts() in /home/cristian/public_html/wp-content/themes/cristianmargarit/comments.php on line 31