rss
Acasă » Dieta »

Faina fara gluten

Sunt foarte multumit de noile produse de la Now Foods, printre care si faina fara gluten.

Boala celiaca este un lucru foarte grav si cei care sufera de asa ceva deja cunosc pericolele consumului de gluten. Din nefericire, nu doar acesti oameni au probleme cu glutenul. Se pare ca un numar foarte mare de oameni au un anumit grad de alergie sau intoleranta la gluten, lucru ascuns in mod intentionat de organizatiile medicale si de media. Multe boli au fost puse si pe seama acesei proteine din cereale: cancer, acnee, astm, oboseala cronica, probleme de fertilitate, depresie, balonari, sindromul de colon iritabil, boli autoimune, inflamatorii si degenerative. Evident, omul modern fiind supus unei largi varietati de toxine, este aproape imposibil de separat care este de vina. Unii oameni decid sa elimine glutenul din dieta si rezultatele pozitive nu intarzie sa apara.

Pe langa faptul ca nu contine gluten, aceasta faina are in componenta si diverse alte fainuri de plante(tapioca, migdale), praf de copt fara aluminiu, sare marina si… Starch Lite, un extract din fasole care blocheaza absorbtia carbohidratilor. Deci da, gatind cu aceasta faina produsul final iti va aduce mai putine calorii decat daca ai gati cu o faina obisnuita.

glutenfree

La 38g contine: grasimi 3,5g, carbohidrati 26g(2g de fibre), proteine 4g

Tot pentru cei preocupati de consumul de cereale si fibre, am adus si tarate de ovaz, care au mai putini carbohidrati si mai multe fibre si proteine decat fulgii obisnuiti de ovaz. Ovazul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, iar acest produs le maximineaza, reducand cantitatea de calorii cu care obtii efectul dorit.

Later edit: Andreea a facut niste painici din faina fara gluten, fara sare, dar cu seminte de chimen, au fost delicioase:

painefaragluten

Tags: , ,

Publicat in Dieta | Comenteaza