rss
Acasă » Dieta »

Faina fara gluten

Sunt foarte multumit de noile produse de la Now Foods, printre care si faina fara gluten.

Boala celiaca este un lucru foarte grav si cei care sufera de asa ceva deja cunosc pericolele consumului de gluten. Din nefericire, nu doar acesti oameni au probleme cu glutenul. Se pare ca un numar foarte mare de oameni au un anumit grad de alergie sau intoleranta la gluten, lucru ascuns in mod intentionat de organizatiile medicale si de media. Multe boli au fost puse si pe seama acesei proteine din cereale: cancer, acnee, astm, oboseala cronica, probleme de fertilitate, depresie, balonari, sindromul de colon iritabil, boli autoimune, inflamatorii si degenerative. Evident, omul modern fiind supus unei largi varietati de toxine, este aproape imposibil de separat care este de vina. Unii oameni decid sa elimine glutenul din dieta si rezultatele pozitive nu intarzie sa apara.

Pe langa faptul ca nu contine gluten, aceasta faina are in componenta si diverse alte fainuri de plante(tapioca, migdale), praf de copt fara aluminiu, sare marina si… Starch Lite, un extract din fasole care blocheaza absorbtia carbohidratilor. Deci da, gatind cu aceasta faina produsul final iti va aduce mai putine calorii decat daca ai gati cu o faina obisnuita.

glutenfree

La 38g contine: grasimi 3,5g, carbohidrati 26g(2g de fibre), proteine 4g

Tot pentru cei preocupati de consumul de cereale si fibre, am adus si tarate de ovaz, care au mai putini carbohidrati si mai multe fibre si proteine decat fulgii obisnuiti de ovaz. Ovazul este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, iar acest produs le maximineaza, reducand cantitatea de calorii cu care obtii efectul dorit.

Later edit: Andreea a facut niste painici din faina fara gluten, fara sare, dar cu seminte de chimen, au fost delicioase:

painefaragluten

Comments

comments

Tags: , ,

Publicat in Dieta | Comenteaza

17 Comentarii

  1. Cand o sa apara pe suplimente.ro cele doua ?

  2. Cele doua si multe altele vor fi disponibile in cateva zile, deocamdata suntem cu ele in faza de testare, ma simt si eu ca un copil la care a venit Mos Craciun de 1 Iunie.

  3. great.. iar fac colectie..tocmai am intrat pe site si deja nu mai stiu intre ce sa aleg ..

  4. Scuze de offtopic, a sosit si arginina?

    Tks

  5. starch=amidon

  6. maleb0gia says:

    Este greu de promovat asa ceva in Ro…
    La suplimente sta altfel treaba dar cred ca la mancare deja se pune altfel problema.
    NOW Foods sunt catigatorii pe 2009 la “Natural choice awards”, asta insemna ceva insa din pacate nu in Ro… nu in tara in care s-a lansat acum o luna Montigniac cu surle si trambite…aparut acum 20 de ani in lumea civilizata.
    Bafta!

  7. Frumos. frumos.

    Abia aştept fulgii ăia de ovăz.

  8. La noi in tara se mananca multe produse fainoase, macar daca tot mancam o clatita/prajitura, sa fie ceva mai sanatoasa.
    Asta e, chiar daca la noi s-a lansat Montignac cu surle si trambite dupa 40 de ani, eu o sa fiu, ca intotdeauna, in varful sagetii. Vor urma si alte produse de tipul asta, ele sunt pur si simplu raspunsul rugaciunilor noastre de atatia ani. Stati sa vedeti uleiurile organice.

  9. Acesta faina fara gluten nu contine nici un ingredient care sa aiba gluten, sau glutenul a fost scos din ingredientele care l-au continut initial? Daca e varianta b, atunci cum a fost scos? Prin prelucrare industriala? Ca asta nu ar fi ok… cred… Scuze, daca aberez, eram doar curioasa, oricum azi ma duc s-o cumpar din Doamnei, doar vroiam sa stiu…

  10. INgredientele nu contin gluten. Pe site este lista de ingrediente, organice, intr-o proportie foarte mare.

  11. Da, multumesc, intre timp am aflat si eu ca numai cerealele cu spic au gluten.

  12. Sa ne tii la curent cu preparatele delicioase ;)

  13. unde se gasesc produsele new foods?

  14. suplimente.ro

  15. Anonymous says:

    De ce trebuie să te comporți așa?
    Adică să scrii:
    La 38g contine: grasimi 3,5g, carbohidrati 26g(2g de fibre), proteine 4g?

    Toată lumea se raportează la clasicul 100g, de ce nu spui simplu că la 100g conține: grăsimi 9.2g, carbohidrați 68,4g și proteine 10,5g? Adică cam ca oricare alt carbohidrat de genul: faină, orez sau cereale expandate?

    Sunt de acord că nu are gluten, f. bine, sigur este o piață pentru cei ce nu vor gluten, dar să nu supraevaluăm… când vine vorba de scăzutul conținutului de carbs.

  16. 1. tonul tau acuzator mi se pare penibil, eu am tradus ce scrie pe produs, eticheta oficiala.
    2. 9g de grasime si 10g de proteine nu se gasesc in orice “carbohidrat de genul”.
    3. acest produs are si un agent de blocare a asimilarii amidonului, pentru cunoscatori, adica nu vei asimila tot amidonul din preparatele facute cu aceasta faina, deci are mai putine calorii efective.
    4. nu iti mai fa back links la mine in blog.

  17. reteta se poate ? :)

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat pentru a posta un comentariu. Nu ai inca un cont? Inregistreaza-te.