RSS-icon
Acasa » Dieta » Kaimak

Comentarii

Kaimak — 6 comentarii

  1. Termenul de valabilitate este scurt, doar 5 zile . O caserola are 500 de g de iaurt, 7% grasime . Costa 10 ron cutia si o portie decenta inseamna cam 150 de g. Este senzational de bun, chiar daca este putin sarat. Merge ca garnitura langa omlete, gratar de pui, salata de ton.

    Iata si o reteta de “desert”, iar pentru a obtine un fel pentru dietele hipocalorice se inlocuieste kaimakul cu iaurt slab (nu are prea mare haz, ce-i drept, in varianta light ) : 2 lingurite seminte de in macinate proaspat, 4 linguri kaimak, 1 lingura migdale rase/sfaramate, 4-5 capsuni taiate marunt. Excelent dupa antrenament sau ca gustare de dupa amiaza, in zilele toride de vara.

  2. Cam tarziu, dar trebuie sa clarific ceva. Kaimak este un fel de mascarpone turcesc, adica are aceeasi consistenta si gust fad si este foarte gras. Labneh este iaurt foarte bine scurs de zer, acelasi lucru cu celebrul iaurt grecesc, care are consistenta unei creme dar este si putin acru.

    • Clarificarea e cam asa: oamenii de la care il cumparam ii ziceau kaimac, pe el scria labneh. Cei care il produceau NU erau turci ci kurzi. Din alt punct de vedere, retetele de preparare sunt diferite de la zona la zona. Din ce am constatat eu, era un fel de smantana fermentata dar sub forma de crema, nepasteurizata(activa dpdv microbiologic). Nu am reusit sa aflu prea multe despre cum era produs cel in discutie. Mi s-a parut foarte diferit de “iaurtul grecesc”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>