Mancare traditionala
De multe ori primesc intrebari despre felurile traditionale de mancare, sunt ele sanatoase, sunt bune pentru o dieta de slabire?
Depinde de ingrediente, modul de prepararea, asocierea cu alte alimente si, bineinteles, de cantitate.
Cand ajung la munte prefer sa ma abat putin de la alimentatia “de regim” si sa gust din preparatele traditionale.
Chiar si pe “keto”, o ciorbitza de vacutza, cu smantana(aici foarte multa smantanta), dar fara cartofi este ok. Pentru o dieta obisnuita nu exagerati cu smantana. Painea este exclusa.
Va voi prezenta si pe viitor feluri de mancare si modul cum ele ar trebui asociate. Mai erau pe masa in acea zi cateva lucruri interesante.
Ma intereseaza ce-mi poti spune despre urda facuta din zerul ramas de la prepararea casului dulce de vaca. Imi place extraordinar de mult, mi-am stabilit portia la circa 150 gr. pe zi si o mananc in combinatie cu rosii, ardei grasi rosii, castraveti, ou fiert, iaurt cu 0,1% grasime, alaturi de o paine de casa crocanta, pe care o fac eu doar din apa si faina neagra Baneasa.
Mihaela – Brasov
Exista discutii despre urda pe forumul getfit.ro, vei gasi acolo informatiile de care ai nevoie si poti pune intrebari/continua discutiile deja existente.
Multumesc mult pentru raspuns; pot sa spun ca “am localizat” o sursa foarte buna pentru urda, o producatoare foarte priceputa si de incredere, care face urda de cu seara pentru ziua urmatoare, care m-a invitat la vara sa “degust” urda foarte grasa de oaie…insa eu prefer urda grasa de vaca, are un gust excelent.
Iti doresc sa te bucuri de mancaruri cat mai gustoase si mai autentice, mai naturale, impreuna cu cei dragi tie.
Mihaela – Brasov