Carne de urs
Se simte diferenta intre carnea de vanat si carnea pe care o putem cumpara in mod normal. Digestia mi se pare mai usoara si simt o stare de energie accentuata la 30-60 min dupa masa. Pacat ca nu putem manca asa tot timpul, ci doar ca exceptie.
Am incercat ceafa de porc mistretz, imi faceam chiar griji sa nu aiba prea multa grasime. In realitate are chiar mai putina decat aveam nevoie la o masa, asa ca am completat cu untul din crema de spanac.
Spanacul are un pH ridicat(bazic), deci l-am mancat la cateva minute dupa ce am terminat carnea(digestia carnii este optima in mediu acid).
In farfurie sunt aprox. 350g, deci doua portii “serioase”. Am mancat jumatate si am luat la pachet restul.
De multe ori portiile din restaurante sunt prea mari pentru o persoana care mananca de 4-6 ori pe zi, de aceea este bine sa mancam atat cat consideram necesar si restul sa il luam la pachet. Evitam astfel excesul alimentar si risipa in acelasi timp.
Cristi, in stomac ai mediu acid sau foarte acid…nu inteleg de ce le mananci separat…
Tocmai pentru ca vreau sa mentin acel mediu acid. Punand un aliment alcalin exista riscul ca aciditadea sa scada si enzimele sa nu se mai activeze asa cum trebuie.
Evident, nu este obligatoriu si nu este o practica recomandata de comunitatea stiintifica, dar nu vad nici o parte negativa in poveste.
Normal ca nu e nimic daunator 🙂
La fel cum nu cred ca e vreo problema sa mananci toata portia si sa sari peste urmatoarea masa…tot acolo ajungi daca mamanci 350 de grame odata sau cate 175 de grame…cam tot atat consuma organismul sa digere mancarea, fiind mai multa mancare se digera mai greu si ai un flux de aminoacizi in sange pentru cel putin 5-6 ore
Corect, numai ca pe “keto”, chiar si o cantitate prea mare de proteine poate da un raspuns insulinic suficient de mare incat sa iti altereze mediul enzimatic si hormonal specific dietei.
Chiar si pe o dieta normala, e de preferat sa imparti in 4-6 mese cantitatea de proteine, daca ii dai prea multe deodata corpul va deveni mai eficient in a le consuma pentru energie sau a le elimina din organism.
Sincer sa fiu, as fi mancat si cealalta jumatate, doar ca am pastrat-o pentru masa de dupa urmatorul antrenament.