Ce facem cu caldura? Ce mai mancam? Ce mai bem?
In acest moment organismul nostru este supus unui stress suplimentar: caldura si umiditatea ambianta.
Mai ales in regimurile de slabire, unde profitam si de termogeneza pentru consumarea caloriilor stocate sub forma de grasime, trebuie sa ne repliem.
Nu sunt indicate regimurile dure, mai ales dieta “keto”.
Voi trece si eu pe o dieta cu o cantitate medie de carbohidrati, provenind din fructe si legume.
Voi mentine ca surse de proteine carnea, pestele, ouale, iaurtul. Voi scoate pentru moment smantana, nucile, alunele.
Suplimentele termogenice si diuretice trebuie scoase pentru moment din program.
Pot ramane vitaminele, mineralele, suplimentul proteic, lipotropicele.
Evitati cu orice pret deshidratarea, prin consumul constant de apa, in cantitati mici si frecvent.
Avand in vedere ca deja clima tinde spre desertica eu unul ma indrept catre alimentatia din zonele respective: solutia de rehidratare fiind iaurtul de oaie, gras, natural, cu apa si sare.
Alcoolul: NU.
Dusurile reci pot fi eficiente pe moment, insa cresc termogeneza, facand sa iti fie cald mai tarziu.
Trecerea de la un sistem de alimentatie(dieta) la altul nu se face niciodata brusc, asa cum vad ca se practica in mod curent. Se duce omul la “nutritionist” si primeste o foaie scoasa la imprimanta sau trasa la “xerox” si zice: “de maine mananci asa”.
Ultima masa “keto”: creveti cu unt si mirodenii.
Si de azi: fructe proaspete. O sa va tin la curent cu ce se va intampla.
Comentarii
Ce facem cu caldura? Ce mai mancam? Ce mai bem? — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>