Ciocolata ingrasa?
As vrea sa pot raspunde “nu”.
Din pacate cele mai multe produse contin pe langa ingredientele clasice ale ciocolatei si altele, mai ieftine si mai putin utile organismului: mult zahar, lapte praf, lactoza si chiar mai rau, grasimi vegetale hidrogenate.
Nu toate produsele de pe piata care trec drept ciocolata sunt cu adevarat “ciocolata”.
Daca iti place atat de mult ciocolata, incearca variantele cu continut mare de cacao. Ingrasa mai putin, dar s-a descoperit ca in boabele de cacao exista o substanta asemanatoare cu anandamidele din creierul nostru si celebrul THC.
Ce coincidenta chiar azi am cumparat pentru prima oara 3 ciocolati heidi cu 85% cacao( 35.000 bucata ) si am inceput sa mananc ca si sursa de grasimi pentru prima oara 🙂 .
E important sa citim continutul exact de nutrieni si sa vedem restul de 15% ce este… daca sunt arome, indulcitori, conservanti, potentiatori de aroma, lactoza.
Lecitina de soia este ok.
Cristi, mi-ai facut pofta de ciocolata cu articolul asta! 🙂 Drept urmare, am savurat 2 linguri de cacao si ma gandesc ca duminica sa includ in dieta mea o ciocolata Heidi Extreme Dark (85% cacao)- 1 ciocolata (80g) contine: 6g prot.; 50g lipide si 15g glucide. Intrebarea e: cand sa o mananc, la sfarsitul unei mese sau intre mese?
Aveti grija cu ciocolata ca daca are THC s-ar putea sa faceti urat!
JOKE!
Cricket, nu e obligatoriu sa o mananci pe toata.
In functie de cat vrei sa mananci din ea o poti manca la o masa, dar cel mai bine ar fi separat, ca o masa de sine statatoare, mai ales ca vorbim de 50g de lipide si de vreo 600 de kcalorii.
Glucidele sunt in mare parte zahar, deci iti va schimba metabolismul de pe “fat burning mode” pe “fat storing mode”.