muschi de vita argentinian cu legume fierte
Am redus radical grasimile din alimentatie, deci energia va trebui sa vina din carbohidrati.
Cum cereale, orez, cartofi si altele nu imi permit sa mananc la nivelul meu de efort fizic(redus) am ramas cu legumele.
Aici sunt telina, morcov, conopida, broccoli, gulii, porumb necopt.
Am facut precizarea cu originea carnii pentru ca pur si simplu nu are nici o legatura cu muschiul care se produce la noi. Motivele pentru care carnea de vita romaneasca este atat de greu de preparat/mancat imi scapa deocamdata.
Din pacate pretul pentru acest tip de muschi de peste Ocean este foarte mare.
Carnea de vita din Argentina/Brazilia este mai rosie in stare cruda si diferenta de textura se observa imediat: fibra mai fina, mai elastica, aspect mai omogen. Mirosul este mult mai pregnant si el, iar aroma se simte cand este preparata.
La Metro am cumparat muschi de vita din Brazilia , 68 ron/kg. Cel romanesc este la Cora 58 ron/kg. Diferenta este ca atunci cand am incercat sa elimin reziduurile(grasime aparenta, insertii de tendoane) la cel din brazilia a totalizat cca 70 g, pe cand la cel romanesc poate ajunge si la 200 g. Deci banii tot pe acolo sunt.
O portie ar trebui sa insemne cam 150 g de carne in stare cruda. In farfuria din imagine, Cristi avea 300 g. Nu a putut sa termine tot din farfurie, carnea este foarte satioasa.