La pachet…
Din nou despre pachetel… ce luam cu noi atunci cand nu stim exact cand si unde vom manca?
Urma o excursie la Buzau(va povestesc si despre asta mai incolo) si am pregatit 3 feluri de mancare:
1. ton in ulei cu capere(nu mai aveam lamai)
2. branza, ou, masline, pesto(de la Gregory’s)
3. piept de pui la cuptor cu legume chinezesti(facute de mine… )
Am mai luat aprox. 250g de nuci, o cutie de smantana fermentata de 300g si un baton Protein Diet de la Optimum Nutrition.
Evident, apa nu lipsea din ecuatie.
Totul merge la congelator si apoi in gentutza.
Cristi, este vreo diferenta intre smantana fermentata si smantana pasteurizata? Observ ca pe unele cutii este specificat primul termen, iar pe altele, al doilea termen…
Ce am observat eu este diferenta de consistenta, smantana asa-numita fermentata este tare, iar zerul (cred) este la suprafata, iar la celalt tip, continutul este cremos, omogenizat.
Eu am observat gentutza! 🙂
Proabil ca si cea fermetata este in final pasteurizata. Dar inainte de asta bacilul lactic isi face treaba si papa lactoza… cea care nu este fermentata are si lactoza in ea, intr-o cantitate mai mare.
De aceea alegem varianta fermentata.
Apropo de asta… am in frigider smantana de vreo 5 feluri… unele cutii sunt expirate de peste o luna… arata ca noi. Ceva e putred, nu?
Si eu, e cumva frigorifica? Cat costa asa ceva?
20 ron de la tcm
Nu e frigorifica, doar izolatoare. Nu stiu cat costa, am primit-o cadou de la fosta mea prietena. Cand vad gentuta imi aduc aminte de ea, cum avea ea grija de mine sa am tot timpul ce imi trebuie…
Multumesc