Lapte cu mai putina lactoza
Iata ca in sfarsit am gasit lapte cu mai putina lactoza. Abia astept sa il incerc.
4.9% carbohidrati per total, din care doar 0.5% lactoza. 3.1% proteine si 1.6% grasimi(deci continut scazut de grasimi).
Priviti acest continut de carbohidrati ca si cum ar fi zahar, acest produs are aprox. 5% zahar, in solutie. Dupa cum stim… carbohidratii ingrasa.
Lactoza este un “zahar” ca si sucroza(zaharul alimentar), fructoza, glucoza, galactoza.
O molecula de lactoza este formata din doua molecule: una de glucoza si una de galactoza. In intestin se pot absorbi doar cele din urma, dupa ce “separarea” are loc cu ajutorul unei enzime. La cei cu intoleranta aceasta enzima este in cantitati insuficiente si deci lactoza devine hrana pentru bacterii. De aici balonari, diaree, stari de disconfort gastric.
Dupa adolescenta am dezvoltat o forma de intoleranta la lactoza, deci adio lapte. Nici nu mai stiu ce gust are. Desi galactoza(care este in acest produs) nu are chiar acelasi gust cu lactoza sper sa fie cat de cat gustul copilariei de la tara, cand beam lapte proaspat muls de la vaca.
Pretul este pe masura, dar nu imi propun nicidecum mai mult decat sa imi satisfac aceasta curiozitate si poate cate o pofta din cand in cand.
Pentru cei care vor sa slabeasca, dar si pentru sanatate in general(motivele sunt mai complexe si nu isi au locul pe un blog) laptele dulce este contraindicat. Puteti manca iaurt, branzeturi.
Evitati in special combinatia “cereale cu lapte”, aceasta bomba calorica si glucidica atat de promovata in media.
ce e rau intr-o combinatie lapte-fulgi de ovaz(cei neprelucrati),eu ma simt bine!