RSS-icon
Acasa » Sanatate » Monoglutamat de sodiu

Comentarii

Monoglutamat de sodiu — 5 comentarii

  1. Si eu care dadusem search pe caseinat de sodiu acum vreo 2 saptamani si n-am aflat nimic rau despre el, dupa ce am cumparat un iaurt care parea natural dar care continea caseinat de sodiu(de la magazinul Profi, firma proprie), acum sa aflu ca sigur contine monog. de sodiu…cam nasol…

  2. Am 1.72 m si aveam acum 3 luni 95 de kg ( la 40 de ani)…incepuse sa se vada in special la talie si la buta. A fost o perioada foarte stresanta anterior, in care mancam ce apucam si pe unde apucam in cantitati apreciabile deoarece nu ma saturam. Vroiam mai mult. Nu era vorba ca nu faceam miscare. Ma miscam toata ziua de dimineata pana seara si totusi am luat mult in greutate. Pana am zis HOOOOOOOOO. Ce am facut ?
    1. Am renuntat la paine ( in primele 5 zile am inlocuit-o cu un cartof fiert taiat apoi feliute )
    2. Am renuntat la toata mancarea care se mananca cu paine. Am trecut pe pilaf de orez cu carne de pui si legume. Nu conteaza cum le asortezi sau aranjezi tot acolo se duc si au acelasi efect.
    3. Am trecut la zacusca, insa mancata asociat cu pilaful.
    4. Branzeturi , lapte si carnat de casa ( am pe cineva la sat care mi le aduce fara un piculet de conservant in ele ).
    5. Oua fierte, cartof, masline, rosii ( legume crude in general ). Nu-mi lipseste nici marul / zi poate chiar si cate 2-3.
    6. Apa ..nu pot inca plata cu lamaie da o beau semidecarbonatata cu lamaie.
    Am slabit 10 kg in 1 luna jumate fara sa fac efort special si foame si azi rad cand trec pe langa panini, sau pitza sau saorma. Da de 3 luni n-am mai pus in gura nici macar un surogat de gusturi. Nici un fel de sos. Nici macar vegeta in supa de pui. Aveam probleme de memorie, scriam si unde am pus curpapiru 🙂 . Toate astea se trageau cu siguranta de la kg in plus si de la monoglutamat. Pot sa certific aceasta chestie 100%. Inca nu mi-am revenit complet pentru ca am cateodata izucniri nervoase. Pur si simplu trebuie sa ma fortez sa ma stapanesc. Da sunt tot mai rare.
    Ceea ce mancam aia suntem. “Men sana in corpore sano” ziceau aia care pe mine nu m-au invins 🙂 , da aveau dreptate.
    Dupa o luna jumate am inceput sa mananc si cate un piculet de omleta cu slaninuta afunata si mamaliga. Da foarte rar si la miscarea pe care o fac imi da forta si sustinere. Sunt nepot de agricultor ardelean, cu astea am crescut si analizele mele au fost intotdeauna extrem de bune. Cu mamaiga sau pita, slana, ceapa si branza au tinut piept ai nostrii tuturor navalitorilor trecuti pe aici. De 3 luni nu mai bag nici un “E” in mine. SIMT rezultatele. Mancarea fara conservanti si “potentiatori de arome” te satura din cantitate putina. Nu mai stiu cine a zis ca 15 % din ce mancam e pentru a trai, resu e pentru ca si doctorii sa traiasca. Da omul ala a avut dreptate 100 %.
    Bun blog ai si util !

    • Asa e, “lipsa de probe” ne convinge pe deplin (mai ales daca povestea e prezentata pe un site)… eu unul stau departe de acest aditiv, cat si de alimentele care contin glutamatul liber (pe cat posibil) sau oricum tin cont de continut cand constat ca “imi place” sa mananc ceva anume.
      Acum, bineinteles, fiecare decide pentru el, din partea mea tu poti sa mananci cat glutamat vrei. Efectele oricarei substante sunt diferite, unii poate sunt mai rezistenti, altii mai putin. Din acest motiv un “studiu” (mai ales cele sponsorizate de producatorii de chimicale si acolitii lor) este luat doar ca un argument printre altele.
      Cat despre autism… cunosti domeniul sau te exprimi in urma unei documetari superficiale?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>