Acid ascorbic+benzoat de sodiu= cancer
Vitamina C… sau acidul ascorbic(E300). Folosit ca antioxidant in diverse alimente si bauturi, permite producatorilor sa scrie pe eticheta ca acel produs contine “vitamina C”.
Este totusi o diferenta intre vitamina C sub forma de acid ascorbic obtinut industrial si vitamina C prezenta in alimente.
Benzoatul de sodiu- E211- este folosit drept conservant in bauturi racoritoare, muraturi, conserve. In combinatie cu acidul ascorbic formeaza benzen- care este dovedit cancerigen. Asta se stia de ceva vreme.
Ce nu se stia pana de curand este ca si benzoatul de sodiu in sine are capacitatea de a altera ADN-ul celular, omorand practic celule din corpul nostru.
Cititi cu atentie etichetele produselor pe care le consumati!
Din pacate organizatiile care ar trebui sa ne protejeze de aceste substante toxice si sa interzica folosirea lor in alimente sunt foarte permisive.
Probabil e ca in politica, “donatiile” din partea producatorilor de alimente tin cat un mandat…. deci din 4 in 4 ani avem si noi sansa sa mai aflam ce ne omoara si ce nu.

Mai nou s-a descoperit ca si fumatul afecteaza ADNul celular in mod iremediabil lucrand la nivelul genelor…
Ce mi se pare mai trist e ca benzoatul apare si-n medicamente, chiar si in cele sub forma de siropuri pt copii. Iar eu am facut tratament zilnic 7 luni cu un medicament cu benzoat, l-am intrerupt din proprie initiativa (luandu-mi capacele cuvenite de la cine mi-l recomandase), dar sunt persoane care-l folosesc ani si ani de zile.
la noi fumatul in toate locurile publice e interzis. cluburi,discoteci…asta pt a da un exemplu. e cam ciudat sa incepi sa vezi lumea clar,nu prin perdeaua clasica de fum..din partea mea sa interzica tot…coca cola,tigarile,mc donalds,trans fats….
Pai multe lucruri afecteaza ADN-ul de la radiatia naturala la stress.