Ca sa va pregatesc pentru urmatorul mesaj…
Niste kiwi, sa ne ia greata. E greu sa recunoasti ca esti pe un drum gresit. E si mai greu sa te schimbi. Dar se poate si iti vei multumi mai tarziu.
Kiwi are multa vitamina C si mult potasiu. Daca vitamina C este cunoscuta si stim cate beneficii are atunci cand provine direct din fruct, importanta potasiului, un electrolit foarte imporant este mai putin cunoscuta.
Kiwi contine o cantitate de potasiu aproximativ egala cu bananele insa fara atata zahar si fara a genera balonari. Pentru ca da, anumite fibre vegetale din banane sunt una din cauzele balonarilor.
Deficitele de potasiu pot duce la: stare de oboseala(mai ales daca transpiri mult), slabiciune musculara si crampe, palpitatii.
Imi aduc aminte cand am simtit prima data gustul: nasa mea mi-a adus o sticla de doi litri de “suc de kiwi”. Mult mai tarziu am mancat si fructul. Nu era atat de dulce, dar am simtit ca e plin de sanatate.
imi place la nebunie kiwi…
potasiu – bun pentru inima
hihihihi. Ai wireless in casa. 😉 .
Kiwi? un fel de mama lor in ceea ce priveste “luteina”=eficace în reducerea riscului de apariţie a cancerului, a bolilor de inimă şi în prevenirea cataractei
Hehe, imi amintesc si eu ca prima data cand am avut contact cu kiwi-ul s-a datorat, pe vremea cand beam orice, unei sticle de un litru de lichior. Plus vreo 10 beri.
Nu-mi e clar daca mi s-a facut atat de rau datorita berii sau a lichiorului, cert e insa ca atunci nu am simtit nici pe departe potentialul benefic al fructului 😀 .