Brasov
Un oras frumos, de care ma leaga multe amintiri.
Am profitat de ocazie si am dat o tura.
La un cunoscut restaurant(care mai are locatii in Sinaia si Bucuresti) am intalnit aceleasi mancaruri bune, in portii enorme…
Nu mai zic numele restaurantului ca iar se trezeste cate vreo binevoitoare sa isi dea cu parerea despre faptul ca as primi bani pentru reclama.
O slibovita din partea casei:
O cantitate mica de alcool s-ar parea ca este benefica, sau cel putin asa vor sa ne faca sa credem producatorii(pana una alta este o industrie foarte profitabila si o sursa buna de venituri la bugetul de stat).
Totusi, francezii din celebrul studiu cu vinul si bolile de inima sunt in top si la ciroza hepatica.
Zacusca sarbeasca:
Nu mai este la fel ca pe vremuri(probabil acum se folosesc alte soiuri de ardei, pline de apa). Delicioasa.Contine putin ulei si este usor picanta. Cantitatea de grasime este importanta in acest caz, pentru ca zacusca se mananca de obicei cu paine. Dupa cum stim, trebuie evitata si combinatia dintre grasimi(ulei) si carbohidrati(paine).
Branza picanta:
Una dintre preferatele mele, merge la fix cu ceapa.
Ideal este sa nu amestecam la aceeasi masa branza si carnea. Aceasta portie este mai mult decat suficienta pentru o masa, chiar daca mai gusta si prietenii din ea.
Am incercat de data asta carnea de vita tocata, facuta la gratar. Am decis sa imi cumpar masina de tocat si sa imi fac si eu acasa, este prea buna! Bucata de carne este totusi enorma, drept pentru care Bogdan a avut un mic dejun consistent a doua zi.
In general, daca portiile sunt mari nu este sanatos sa mananci tot si nici eficient sa aruncam alimentele. Majoritatea restaurantelor iti vor pune la pachet ce nu poti manca la o masa. Aici sunt de fapt 3 portii mici(pentru o femeie care face sport sau un barbat sedentar) si 2 portii mari(pentru un barbat care face sport)
Carnatii de oaie:
I-am cerut “bine facuti”, dar atentie mare la portiunile arse, care contin substante toxice.
Razvan se pare ca nu a considerat portiile destul de mari, drept pentru care a ajuns sa manance si decorul:
Mai recomand in Brasov, alaturi de Taverna Sarbului si Keller Steak House si cofetaria La Vatra Ardealului.
Nu sunt adeptul trisarii de dragul trisarii, dar atunci cand ai ocazia sa mananci o mancare buna, cred ca trebuie sa iti faci poftele.
Dar nu cu ciocolata, chipsuri, dulciuri si alte porcarii.
Si nu in fiecare zi.
Dupa o masa copioasa, o plimbare prin aerul rece iti pune in miscare mecanismele de producere a caldurii si ardere a grasimilor. Deci poti consuma deja o mare parte din caloriile in plus.
te rog frumos sa ne lamuresti de ce nu trebuie amestecate branzeturile cu carnea ..
multumesc anticipat
salut, scuze ca postez aici, dar nu cred ca am in alta parte 🙂
super blogul, super informatii, super initiativa. dac`ar fi 10 ca tine in toata gropa asta de tara…ar fi mult mai bine.
tine-o tot asa!
astept mai multe posturi despre “prafuri”. 🙂 proteine,creatina…chestii d`astea tehnice 🙂
te rog frumos sa ne lamuresti de ce nu trebuie amestecate branzeturile cu carnea ..
multumesc anticipat
,,,,,din cauza rabinatului israel.numai in israel nu se amesteca lactatele cu carnea,din motive religioase.
te pregatesti sa devii jidan?? hahahahahah!!!!!!
Motivele religioase au la baza motive medicale. Acum mii de ani trebuiau transmise cumva oamenilor, alte cai nu prea erau.
O sa fac un articol mai amplu pe tema asta.
Au un biftec tartar de te lingi pe degete.”Cristian” il cheama pe ospatar, si il face in fata ta.
Acum ca o fi sanatos sau nu, nu stiu.Dar sigur e bun.Cu o slibovitza de struguri inainte….yummmy.