RSS-icon
Acasa » Dieta » Germeni: de grau, de soia, de linte, de ridiche, d 

Comentarii

Germeni: de grau, de soia, de linte, de ridiche, de naut… de orice! — 8 comentarii

  1. am un prieten care la recomandarea unui practicant yoga si-a pus singurel la incoltit niste grau si dupa ce i-a dat mugurasul l-a mancat. in 2 minute s-a umplut de bube pe tot corpul si simtea ca se sufoca. am inteles ca e foarte important ca dupa incoltire sa fie spalate semintele foarte bine inainte de a le manca, tocmai pentru a nu provoca reactii alergice. nu stiu daca a fost el un caz mai special sau i se poate intampla oricui.
    referitor la gustul oribil… de ce nu amesteci germenii intr-o salata ceva?

  2. Cum spuneam si in mesajul initial: semintele trebuie sa fie speciale pentru incoltit, pentru ca in general semintele pentru culturile agricole sunt tratate cu diferite substante.
    Este posibil sa fi avut o reactie alergica la grau in sine, probabil la alte seminte nu ar fi avut probleme.

  3. Printre cei mai buni germeni pe care i-am mincat vreodata au fost cei de fasole mung(o), obtinuti de mine acasa. Vi-i recomand din toata inima. sint atit de buni, incit pot fi mincati si goi, nu doar ‘dresi’ cu ulei si lamiie/otet, de pilda. Am probat pe niste mofturosi din familie si am obtinut acelasi rezultat.
    Fasolea mung se vinde la noi sub denumirea (gresita, am inteles) de ‘soia verde’. Eu am gasit-o la niste supermarketuri de cartier. Se prea poate s-o stiti deja, dar am vrut sa mentionez pentru eventualii cititori care nu stiu.

  4. spune-mi cum este procedura de obtinere a germenilor din fasole mung? aici in norvegia sint o mie si una de chestii prin magazinele tailandezilor,chinezilor,vietnamezilor…si asa mai departe…stiu cum e fasolea mung,eu o folosesc fiarta in salate dar o vreau asa germeni ,deci astept pe cineva sa-mi spuna cum pot obtine germenii-THANX !

  5. Buna, am o mare rugaminte, dupa cate am vazut pe acest blog, ai o “pasiune” pt germeni, eu sunt studenta in anul 4 si lucrarea mea de licenta este despre germenii de grau, in caz ca ai mai multe documentatii despre acesti germeni, nu m-ai putea ajuta si pe mine? Eu am tot cautat pe tot felul de site-uri si incerc sa adun cat mai multe informatii asa ca daca crezi ca ai ceva ce m-ar putea ajuta, o sa-ti fiu recunoscatoare. Ms.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>