Meniu de Revelion
A fost un sfarsit de an greu din punct de vedere culinar.
Au fost si membri ai “echipei” care au ramas “pe regim” insa cea mai mare parte s-a imbuibat cu tot felul de porcarii.
Pacatele mele:
1. Cartofii prajiti “Farm Frites”. I-am gasit gata cumparati si am mancat aproximativ 500g. Nu as putea spune ca sunt deosebit de buni la gust. Ar fi de mentionat continutul de margarina: 4%. Desi in general mananc multe grasimi aceasta margarina(la care s-a adaugat uleiul in care au fost prajiti) si-a spus cuvantul. O stare generala proasta si o greutate in zona abdominala, semn ca ficatul a muncit “ore suplimentare”.

In alte tari margarina a fost interzisa. La noi i se face reclama la TV. Rusine celor implicati in aceasta bataie de joc!
2. Prajituri. M-au ajuat aici si colegii de apartament. In schimb starea de somnolenta(dat de excesul de carbohidrati) s-a facut simtita din plin.

Doar dupa ce tii o perioada de timp un regim “low-carb” poti intelege despre ce e vorba.
Majoritatea oamenilor combat starea de somnolenta de dimineata si pranz(data de consumul de carbohidrati, cum ar fi cerealele cu lapte) cu… cafea.
De aceea spun apoi ca fara ea “nu au energie”. Energie este… doa ca in loc sa o folosesti in activitatile zilnice o stochezi sub forma de grasime.
Sunt studii care au demonstrat efecte benefice ale cafelei. Totusi, nu cred ca se refera la cantitati enorme baute peste o stare de extenuare fizica si psihica si mai ales nu cred ca tin cont de aditivi si zahar.

Inainte sa iti mai pui aditivi in cafea citeste cu atentie eticheta, sunt acolo destule substante chimice asemanatoare cu plasticul, sapunul si otrava de gandaci.
Masa de Revelion a fost la restaurant si am fost uimiti sa vedem un meniu destul de “dietetic”. Din pacate am plecat inainte de vita trasa in unt si platourile cu branzeturi.
Aperitive:

Pastrav:

Piept de rata afumat, cu varza:

Pe masa mai era un cos cu fructe(s-au mancat mandarinele si ne-am jucat apoi cu o banana):

Si apa minerala preferata:

Alcool nu am baut.

vazan poza cu punga de cartofi prajiti mi-am adus aminte de unul din subiectele comentate cu mult umor de MB: “de ce isi fac femeile unghiile negre?”
🙂
Pe mine pieptul de rata cu varza m-a dat gata.Nici nu vreau sa intreb cum era la gust…
Nu as putea sa spun cum era pentru ca nu l-am mai mancat. Probabil era bun.