RSS-icon
Acasa » Dieta » Branza

Comentarii

Branza — 15 comentarii

  1. e posibil ca branza sa duca la aparitia cosurilor? ..am citit de curand pe getfit.ro/forum o recomandare facuta unui membru sa renunte 2 saptamani la branza, printre altele.. asta am facut si eu si observ ca tenul este mai curat. Intrebarea mea este: de acum nu mai pot manca deloc branza pentru ca am reactia asta sau e ceva ce pot face pt a remedia problema? pentru ca sunt un mare fan al mozzarellei, cremei de branza & co

  2. Alina, daca tenul este mai curat, raspunsul este evident. Acum, poti reintroduce branza in alimentatie si sa vezi ce se intampla.
    Poti incerca mai multe tipuri de branza pana gasesti il gasesti pe acela care nu iti face probleme.

    Casul este o branza proaspata, important este insa modul de preparare.
    Feta este de obicei contrafacuta si poate contine margarina sau alte chimicale.

  3. Branzeturile pe care le gasim noi in supermarketurile contin mai multe glucide, cel putin cei care au informatiile nutritionale complete pe ambalaj au de obicei mai mult de 10% carbohidrati. Dar este si perle de branza (cottage cheese) de la mai multi producatori cu 1% glucide. Ma intreb oare cat la suta are branza de vaca ‘naturala’ de casa?

  4. Si eu subscriu la branzeturi. Am ajuns sa prefer mesele de lactate celor cu carne.
    In ceea ce priveste
    tau_xxx Says:

    February 13th, 2008 at 2:05 pm
    Pai am citit etichetele.
    Ce-i drept pe ambalaj nu scrie “Branza feta”, dar pe rafturile hipermarketurilor apare “Branza feta, x ron”.

    este incorect pentru tine sa iei de buna doar eticheta de pe marginea raftului magazinului. Cea mai corecta eticheta, cu implicatii legale si igienico-sanitare este cea de pe produs. Uneori “feta” vinde mai bine decat “telemea”.

  5. depinde si de marca de cottage cheese – de la cea facuta de dorna nu am nici o problema. in schimb, am mancat ieri covalact si am simtit ca mor de stomac… unde mai pui ca la ingrediente sunt trecute asa: perle de branza, smantana, sare … ce simplu suna, nu? dar nu spun perlele de branza ce au si nici smantana aia ce are.

  6. vin si eu cu o intrebare la 2 luni dupa ce ai postat articolul: cu branzeturile, ne-am lamurit, dar cu vinul rosu de pe masa…cum este?
    ma aflu inr-o tara unde vinul este f bun si e chiar vin (nu apa cu pastile ca prin ro.). obisnuim sa bem seara la cina un pahar (eu nu mai mult de atat, jur!)

    si ca sa comentez si la topic…aici (portugalia) gasesc f mult peste proaspat, de calitate si nu scump, porcul are gust bun, friptura de vita se topeste in gura, zeci de feluri de fasole si de plante aromate, ulei de masline care mai de care…fructe exotice la discretie.
    la capitolul lactate: branza mai mult uscata (cascaval), un fel de cas ca al nostru si niste branzeturi de ale lor f bune (f aromate). evident, cele de calitate sunt mai scumpe (7-10 euro o rotita din cele care imi plac mie). lapte: UHTul sa traiasca, smantana tot uht consuma, iaurt danone si iaurturi cu fructe si zahar (da, doar iaurt cu zahar!) peste tot, intr-un colt mic, 2-3 tipuri de iaurt simplu.

    ps: aici nici nu am vazut branza feta
    pps: da, tata a imputit avionul cu varza murata si branza telemea din piata de la moghioros.

  7. Dar de branza etichetata nu zice nimeni nimic?
    Intreb si eu asa de curiozitate….Imi inchipui ca nu e cea mai stralucita, dar as vrea sa aud niste detalii….
    Pana la urma din cea etichetata care e buna de cumparat ca vad ca nu zice nimeni nimic concret…..

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>