… si ceapa
Daca acum doua zile am aflat cateva lucruri mai putin placute despre branza, o sa imi dau cu firma in cap, avand in vedere ca am dormit singur in noaptea asta. Mai adaugam putin ulei, putin otet si iese o cina gustoasa si hranitoare. Am ales cascavalul de capra, uleiul de seminte de struguri si otetul balsamic, fara conservanti si sare.
Ceapa contine cantitati insemnate de crom, vitamina C si flavonoizi(quercitin).
Datorita cromului si altor fitonutrienti(nutrienti gasiti in plante)-allyl propyl disulfide; are un efect hipoglicemiant: scade glicemia. Efectul este direct proportional cu cantitatea consumata, deci, mai ales cei care au glicemia crescuta ar putea beneficia de efectele acestei legume.
Alte efecte benefice:
– creste colesterolul bun scazand colesterolul total si trigliceridele
– reduce riscul de boala cardiaca
– reduce dezvoltarea celulelor tumorale(cancer), reducand semnificativ riscul de cancer de colon
– antiinflamator si antibacterian
– intareste oasele si reduce riscul de osteoporoza, in special la femei
– antioxidant
– in afectiunile cailor respiratorii
– contin doar 7-10g de carbohidrati la 100g, fiind potrivite si pentru regimurile low-carb
– imbunatatesc calitatea somnului, evident, consumate seara
O cantitate mica de otet(in special cel de mere) are si el beneficii:
– imbunatateste sensibilitatea la insulina(tot cu efect hipoglicemiant)
– stimuleaza imunitatea
– imbunatateste absorbtia mineralelor(calciul din branza sau salate)
Deci avem pe lista o noua combinatie buna pentru cina, cu multiple beneficii pentru sanatate.
Iata si poza cu cascavalul de capra:
hmm nu stiu unde gasiti voi cascaval de capra… eu am gasit un amarat de iaurt de capra care e atat de omogenizat si pare atat procesat incat nu imi prea ma incanta. poate ma lumineaza cineva in jurnal (daring) ca sa nu fie vb de reclama aici. merci
Cred ca de la Real e luat; am vazut si la Nic, Gima. sunt sigur ca mai exista si prin alte parti. Am completat cu fotografia exacta a bucatii de cascaval(scuze pentru calitatea imaginii). Pretul, din pacate este destul de mare: 60-70Ron/kg.
78 ron/kg, la real
ok merci de info
Cum tolereaza stomacul o cantitate asa insemnata de ceapa ca cea din farfurie?
La mine face scandal imediat, mai ales daca mananc seara.
Fiecare om are nivelul lui de toleranta, evident ca nu am mancat-o pe toata. Am mancat pana am simtit ca e de ajuns. Nu am avut arsuri sau alte probleme de dimineata.
gustoasa tare brinza de capra…
Care sunt diferentele dintre otetul de mere si cel balsamic, care ar fi mai indicat si in ce conditii?
http://forum.getfit.ro este locul pentru intrebari si raspunsuri.