Somon, avocado, pesto, zeama de lamaie
Proteine de calitate, grasimi sanatoase, vitamine, minerale, aroma deosebita.
2 portii pentru barbati activi fizic si 3 portii pentru femei active si sedentari:
1 conserva de somon- 200g 7 RON
1 avocado 4 RON
1 lingura de pesto 1RON
1 lamaie 1RON
Total: 13 RON
Deci 4.3 RON pe portie.
Mi se pare decent, iar daca folosim ton in loc de somon costul ajunge la 3 RON pe portie.
La un fast food sau la restaurant preturile variaza intre 7 si 15 RON.
Daca vorbim despre pestele la conserva, tonul mi se pare mai bun la gust, somonul are gust si miros mai de…peste, acel iz specific.
Ce e in castronul acela sunt 2 portii pt un barbat activ? 🙂
Pai ar veni cam 4-5 furculite si s-ar termina.
Chiar ieri am mancat la masa de pranz 230g somon conserva + salata verde + castravete + ulei masline + lamaie.
Bunicica la gust, somonul nu prea mi-a placut conservat dar bineinteles ca dupa nici 2 ore mi s-a facut foame.Oare avocado ala sa fie secretul din cauza grasimilor continute in el?
100g de somon curat are cam 30g de proteina. Suficient pentru o masa.
la 230g de peste ai vreo 70g de proteina… arzi proteina pentru energie, deci nu merita.
Da, avocado are fibre si grasimi sanatoase, e satios si dupa mine merita inclus in meniu.
Ce e in poza e dupa ce mancasem deja ceva din el, imi era foame si abia cand m-am linistit am facut poza.
Tot cu avocado ai putea sa dai si reteta pentru guacamole, 100% vegan. Are un gust excelent (asta facut in casa, nu ala la conserva), si se poate combina, daca vrei, si cu alte mancaruri (avand rol doar de sos).
si nici nu e sanatos sa folosim proteina pe post de energie
Gabitza… noi suntem mai din topor asa, nu prea avem nici timp, eu pana acum nu m-am aventurat la cine stie ce metode de preparare, raman la ce pot face repede, cu materiale si instrumente specifice burlacului.
Dar… o sa iau reteta de pe net si sper sa nu otravesc pe nimeni 🙂
Oricum, e in lucru si articolul despre dieta vegana si vegetariana.
esti obsedat de avocado…
Dr. Freud avea dreptate.
100g de somon curat are cam 30g de proteina. Suficient pentru o masa.
la 230g de peste ai vreo 70g de proteina… arzi proteina pentru energie, deci nu merita.
Cum adica arde proteina pentru energie?De cand m-am apucat de sala daca nu am citit la articole ca dupa saptamani inca ma doare capul si ori nu am citit ce trebuia ori am citit prea putin.Am inteles ca un bodybuilder are nevoie cam de 1.8-2.2 g proteina.Un bodybuilder la 80 de kg are nevoie in jur de 144-176 g proteine pe zi.Dau exemplul meu:-eu mananc cam 600 g carne pe zi in 6 mese(doar carne -rar mai mananc si altceva,ca vitamine si minerale inghit ca supliment + 3 shake-uri de cate 21 g proteine fiecare.Am observat intr-adevar o crestera de masa musculara dupa 1 luna de 0 ABSOLUT.De ce?Cu ce gresesc?Adica proteinele pe care le bag in mine sunt arse ca energie?Ar trebui sa mananc ceva care organismul sa foloseasca drept energie si sa lase proteinele in pace?Si daca da ce anume?Duamni da greu ii sportul asta!Cati bani am dat pana acum si cati mai sa mai dau…Cristi te rog sa-mi raspunzi sa stiu cum sa-mi corectez dieta(apropos eu sunt cu 10 kg peste si vreau sa slabesc).Be a life saver man.Si daca tot te intreb hai sa te intreb despre un supliment ca nu stiu sigur daca sa-l cumpar.La mine nu functioneaza creatina,pur si simplu nu face nimic si ma gandeam sa-mi cumpar N.O. Xplode de la BSN dar ii pe baza de creatina si mi-e frica sa dau atatia bani pe ceva ce nu functioneaza.Oare produsul de la BSN ar functiona fiind un produs de top si creatina ultrastabila cum se lauda ei?
Pentru informatii despre dieta si suplimente poti intra pe http://www.getfit.ro/forum
Pentru consultanta personalizata este http://www.personaltraining.ro
apropos de avocado si guacamole si retete cu avocado, cred ca veti gasi pe acest site o sursa generoasa
http://www.avocado.org/
Foarte buna reteta asta! mi-a placut si sosul pesto. si eu sunt fan avocado, mai ales ca ii am in curte (asta ca sa va oftic :))
Noi de cele mai multe ori ii mancam cu un sos simplu. taiat fructul in jumatate, separi jumatatile, scoti samburele si pui o linguritza de sos si mananci din fruct direct cu lingurita (ramane coaja curata curata). (sos= 2-3 linguri masline, cateva cubuletze mici de ceapa, putin otet si o linguritza de mustar – sotul meu fol. doar dijon ca cica doar ala e mustar adevarat).
Fructul este bun de mancat cand coaja se face neagra si este moale la pipait. Daca nu e bine facut, nu-mi place ca mi se face gura punga si nici nu poti sa-l mananci direct din coaja cu lingurita.
am mai facut o salata cu avocado cu somon marinat/afumat dar este mai grea combinatia (somon marinat/afumat, avocado, 1 rosie cubulete, 1 ceapa cubulete, zeama de lamaie).
ce e pesto?
unde se gaseste?
https://www.cristianmargarit.ro/2008/01/dieta/pesto
multumesc