Night time cooking
Kiss the cook… love the cook…
Seara, in loc sa stam pe messenger sau sa ne uitam la porcariile de la TV putem avea grija de noi si familia noastra preparand mancarea pentru a doua zi.
Aseara am facut somon prajit, crema de broccoli si conopida(cu unt) si niste legume putin prajite(morcov si telina).
Am folosit termometrul de bucatarie pentru a fi sigur ca uleiul nu se incinge prea tare. Am tinut temperatura la 110 grade atat la peste cat si la legume.
Legumele sunt de preferat crude, dar din cand in cand iti poti face si o astfel de pofta.
Uleiul a fost de palmier, rezista la 230-250 de grade. Am scurs bine alimentele, chiar daca uleiul e rezistent, totusi nu vreau sa imi asum riscuri inutile. Prefer ca grasimile pe care le mananc efectiv sa fie crude.
foarte interesant! in sfarsit un blog folositor. te mai vizitez 🙂
Apetisante preparate ai reusit. O sa incerc si eu, cu adaptarile de rigoare (evitare prajit datorita afectiunilor mele).
eu nu as fi rezistat sa nu le mananc pana a doua zi…
Somonul merge facut la cuptor iar legumele la abur.
In functie de cum le asociezi si condimentezi pot fi la fel de gustoase.
Prajirea este gustoasa pentru ca multe dintre arome sunt liposolubile, adica se dizolva in grasime… iesind astfel la suprafata.
intersant, foloseste search-ul sau arhiva si iti vei da seama ca e mult mai mult decat atat 🙂
De unde iau si eu termometru? Cu dejtu` nu as incerca 😛
De la Ikea l-am luat pe al meu.
Cum faci crema de broccoli si conopida ?
Le fierb, pun un pachet de unt, putina sare… si le pasez cu mixerul sau chiar cu furculita daca nu am un mixer.