Vita+unt+ broccoli, avocado, fasole verde, conopida
Carne de vita la cuptor cu o delicioasa pasta de broccoli, avocado, fasole verde, conopida.

Am mancat doar jumatate din carne.
Multi se intreaba cum de mananc asa putin.
Exista momente in viata cand iti dai seama cu adevarat ca mananci ca sa traiesti, nu traiesti ca sa mananci. Din acel moment, hrana are un rol functional, depasind nivelul de “trebuie sa mananc mancare” sau “nu imi place gustul X sau Y”.

Nu am trait ca sa mananc, am mancat ca sa traiesc, pana mai ieri… mai exact din decembrie 2007, Traiesc ca sa mananc, dupa ce urma unor investigatii medicale am descoperit doua afectiuni, ce necesita DIETA , deci acum am mare grija ce si cand mananc ; aceasta reteta este cat se poate de potrivita, doar ca nu-mi mai place nici carnea de vita, prefer puiul,.. deci o sa urmaresc cu interes retete dietetice ce postezi.
Printre acestia “multi” care se intreaba ma aflu si eu. 😛
Desi mi-a placut la nebunie ultima fraza din acest mic articol, unii dintre noi nu intelegem cum te saturi cu o cantitate mica de mancare, in special carne. Nu ne referim la asigurarea nutrientilor necesar organismului, ci la strict la stomac si la senzatia de satietate. Probabil dupa cativa ani de experienta, organismul se obisnuieste si nu cere mai mult decat are nevoie.
Pentru mine inca ramane un mister, desi un mister placut, mi-as dori si eu sa mananc 100-150g carne/peste + broccoli si sa stau linistit 3 ore.
Adya… carnea de vita este mult mai hranitoare(si daca stii sa o alegi si mai curata) decat cea de pui. Cele doua tipuri de carne nu au practic legatura intre ele.
Tau… de cand am tinut keto si low-carb, necesarul de calorii a scazut mult, practic mananc doar alimentele bogate in nutrientii esentiali si atat.
Senzatia de satietate apare rapid(mananc si destul de lent) iar foamea este tinuta sub control in cea mai mare parte din timp.
Garnitura avea si unt in ea… ceea ce face diferenta.
Cristi, o intrebare cam aiurea 🙂 : low-carb inseamna o cantitate f mica de carbo (cum ii spune numele? undeva sub 100 g sa zicem) sau cat sa te simti ok ziua respectiva?
plus ceva “antrenament” in ani … sau i se zice disciplina?
ai inceput sa maninci ca mine,ai?
las ca-i mai bine asa cu stomacul gol pe juma`….
in rest toate bune,te astept la o shwoarma adevarata cu salata si ulei de masline la discretie.
Low-carb inseamna o cantitate scazuta de carbohidrati, asta inseamna ceva diferit pentru fiecare. In general sub 100-150g de carbohidrati pe zi, cu eliminarea surselor importante de carbohidrati(in special cei cu IG mare): cereale, fainoase, cartofi, zahar.
stii cumva reteta garniturii?. multam anticipat!
Nu e nici o reteta, e facuta la ochi. ingredientele aburite si apoi pasate.