Mancare curata
In ultima vreme am umblat prin tara, in excursii de week-end.
Am ajuns si pe cai mai putin batute in speranta ca voi regasi si alimentele naturale, crescute “la tara”… din pacate am constatat ca pana si in varf de munte pensiunile si restaurantele “ofera” tot junk food…. semipreparate si produse cumparate din marile magazine.
Ma asteptam sa gasesc smantana, dulceata, carne, oua naturale. NU. Nu am gasit. Majoritatea sunt aceleasi pe care le mancam in Bucuresti sau alte orase mari.
Exista o singura solutie: sa ne cautam surse curate de alimente. Sa ne punem in miscare toate relatiile si rudele indepartate si sa facem o tura saptamanala pe la tara.
Chiar sa ne cumparam niste gaini si animale pe care sa ni le creasca cineva, in conditiile stabilite de noi.
Pare scump si complicat, dar daca vei face un calcul, vei iesi chiar mai ieftin decat cu mancarea industrializata in al carui pret gasim profituri uriase ale hypermarketurilor, firmelor de publicitate, transport etc.
In acest fel corporatiile vor fi obligate sa ia masuri si in acelasi timp vom sprijini productia interna. Adica banii vor ramane tot la semenii nostri, insanatosind si noi, dupa puterile noastre economia romaneasca… sublima in esenta ei…
Poti incerca sa mergi la Praid, este o pensiune care iti va servi numai mancare organica.
In Bucuresti exista Casa Satya, un restaurant numai cu mancare vegetariana, organica si purificata energetic, sau la magazinul cu alimente ecologice de pe Hatmanul Arbore.
Acum, e drept ca sunt mai scumpe, dar pentru noi, ciocoii care tinem la lux, merita sa dam un ban in plus 🙂
Inainte nu gandeam asa…si ma gandeam ca parintii mei isi irosesc degeaba timpul prin gradina, sau cu crescutul pasarilor, deoarece parca “alimentele” cumparate din alte magazine erau mai “bune”. Dar de la o vreme, observ si eu adevarata diferenta. 🙂
e trist cum anumite lucruri care ar trebui sa fie normale sunt pentru unii lux…
e si mai trist ca in Romania producatorii nu sunt inca dezmeticiti si prea putini se orienteaza catre mancarea organica. oricum, majoritatea celor care cultiva si cresc animale fara chimicale folosesc produsele finale pentru propriul consum si prea putini pentru vanzare.
acum 6 ani, din ce stiu eu, in Romania existau doar 2 producatori de alimente chemical free, cel putin din datele de la ministerul agriculturii. unul dintre ei cultiva cereale pentru export, iar celalalt bunuri pentru consumul propriu… dar respectasera normele legate de netratarea pamantului si a noilor culturi.
am vazut de curand oua organice… insa fara nici un fel de date: atestarea de aliment organic, de unde provin, etc
taranii inca nu au realizat nici ei efectele chimicalelor pe care le folosesc… prea putini se incumeta sa cultive natural si de multe ori sunt folosite “dupa ureche”.
Greu de gasit mancare “organica”, unii zic ca e un mit si incep sa le dau dreptate: nu ai nici o garantie a ce mananci.
Si la tara se folosesc la greu concentratele pt pui cel putin cand sunt mici.
Apo ii trec pe malai care nu e nici ala prea “breaz”: porumbul e si acela tratat ca sa creasca mare.
Asta ca sa nu mai pomenim de medicamentele fara de care nu rezista animalele la diferite boli…
http://www.finesse-catering.ro/ro/main_despre.asp
“…dupa puterile noastre economia romaneasca… sublima in esenta ei…”
O corectie mica:
“…dupa puterile noastre economia romaneasca…sublima in [b]absenta[/b] ei…”
fireste…
Eu nu mai inteleg nimic , la cate articole am citit unii zic ba nu e sanatos sa mananci asta.. ba e sanatos sa mananci asta 🙂 daca ai putea Cristi , da-mi un exemplu de niste alimente sanatoase , potrivite unui om care practica culturism , ca nu mai stiu ce sa mananc ! Exemplu laptele , beau si 2 litrii pe zii si nu am nici un simptom , dar prefer sa nu fac excess , odata la 3-4 zile beau cam 1 litru de lapte ~ .
Pacat ca multi nu inteleg legatura intre hrana,natura si sanatate.. Poate va descretiti putin cu un filmulet.. : “Surplus” un documentar suedez despre societatea in care traim..