Branza de burduf
Sa nu se supere pe mine fanii lactatelor: iata ce se regaseste in dieta mea; cu exceptia branzei proaspete.
Iaurtul are efect probiotic, smantanta fermentata e o sursa rapida de grasimi iar branza de burduf o sursa de grasimi si proteine. Aleg branzeturile maturate, in care prin procese enzimatie carbohidratii si proteinele sunt tranformate in forme mai usor de digerat si de folosit de catre corpul uman.
O sa incerc sa folosesc si branza proaspata intr-o crema cu ulei si condimente, daca tot am primit-o.
Incerc sa tin consumul de lactate la minim si sa aleg sortimente cat mai diverse, de preferinta de capra, oaie, bivolita. Atentie la etichete, in multe produse de acest tip intalnim si lapte de vaca, lapte praf etc.
Cea mai mare parte din iaurturile cu fructe sunt pline si de zahar, coloranti, conservanti deci trebuie evitate.
Trebuie sa fim atenti si la continutul de sare, care, in general, nu este trecut pe etichete.
Un reprezentant al firmei Covalact ne-a spus ca e printre putinele branze de burduf de pe piata facuta dupa metoda traditionala, in mat de oaie.
Am mai gasit si alte branzeturi, care pareau de buna calitate de asemenea, de la Olympus, facute in Grecia:
Baietii de la Olympus erau si ei in tema cu punctele noastre de interes si ne-au oferit informatii pe gustul nostru.
mie iaurtul asta de capra nu mi se pare deloc stralucit, desi am fost tare incantata cand a aparut. e mult prea omogen si fara gust, lasat afara se strica, nu se comporta ca un iaurt natural absolut deloc si plus de asta ma doare si stomacul de la el. ceva nu e in regula…
Cu iaurtul de oaie si bivolita+ branza de burduf , m-ai nimerit la fix:)
Daca zici ca e ok, incercam si caprele.
Faptul ca se strica in afara frigiderului este un lucru foarte bun. La polul opus este danone, care a reusit performanta de a avea un gust similar dupa 24 de ore la temperatura camerei.
depinde de la om la persoana 🙂 mie-mi place uber-mult iaurtul de capra, pare mult mai gustos decat toate celelalte si nu am nici probleme cu stomacul. Cine stie ce combinatie fatala ai facut 😀
Cristi, poti sa-mi spui si mie de ce nu e bun laptele de vaca?
am spus ca se strica altfel decat un iaurt natural (cam ca danonele de care ziceai)
O serie de motive sunt expuse pe http://www.notmilk.com
Toate ar fi bune si frumoase, in legatura cu branza de burduf, daca nu as fi aflat de la unul dintre producatori, ce-i drept, nu dintre cei mai mari, cum o fabrica.
Ideea ar fi ca, atunci cand branza telemea care nu s-a vandut se apropie de termenul de expirare, ea este retrasa de pe piata si transformata in branza topita. Evident ca i se da un nou termen de expirare. Daca nici aceasta nu se vinde in termen, este si ea retrasa si este transformata in branza de burduf. Desigur ca si de data asta termenul de expirare este prelungit. Daca nici aceasta nu se vinde, cu putin timp inainte de a expira este afumata, fiindu-i astfel prelungit din nou termenul.
Ei bine, eu unul sunt innebunit dupa branza de burduf afumata! 🙂
Branza ”Feta” in ce categorie se afla??Buna sau rea??
Feta originala e buna. Evident, trebuie tinut cont ca are o cantitate mare de grasimi saturate.
Din pacate ce se gaseste pe piata e facuta cu ulei vegetal(probabil hidrogenat, dar asta nu mai scrie pe eticheta).
Eu am vazut si la Kg.Feta sau de capra, acolo cine mai stie ce contine nu are nici un fel de eticheta.
Cristi dar ce spui de urda ? Este buna ?
Urda e foarte buna, e facuta din zer, o proteina mai buna decat caseina care ramane in branza. Din pacate pentru mine contine si ceva mai multa lactoza.
studiile care compara caseina cu zerul au dat intotdeuna castig de cauza caseinei
Nu chiar toate… din cauza proprietatii sale de a fi lipicioasa caseina poate da si probleme digestive pe termen mediu si lung.
Poate din punct de vedere al cresterii musculare este un avantaj faptul ca ti se lipeste de tubul digestiv si se digera lent, dar nu si pentru sanatate in general.