Ficat de cod
In ultima vreme am descoperit o noua conserva: ficat de cod… cam scumpe dar foarte hranitoare. Textura ficatului de peste este un lucru cu care a trebuit sa ma obisnuiesc, dar o jumatate de lamaie isi face treaba de fiecare data. Cand simt ca situatia este grava adaug si putina paine din tarate de ovaz/secara. Pentru a fi mai catolici decat Papa scurgeti uleiul din conserva.
Un excelent energizant inainte de antrenament(evident, corpul tau trebuie sa fie obisnuit sa digere atata grasime), o sursa importanta de vitamina D, vitamina E, acizi grasi omega 3, fosfolipide si proteine de calitate inalta.
Vitamina D si acizii grasi omega 3 aduc multe alte beneficii pentru sanatate, de la cresterea imunitatii la sanatatea dintilor si de la prevenirea atacului de cord pana la imbunatatirea memoriei.
Poate contine si o doza mare de vitamina A, care nu este recomandata in sarcina si alaptare. Totusi, aceasta restrictie se refera in special la formele artificiale de vitamina A(retinoizi de sinteza, care sunt teratogeni), nu la cele naturale.
Intrebarea pe care o primesc de la multi oameni obisnuiti sa manance kile de borhot este cum de ma satur dintr-o cantitate atat de mica de mancare.
Raspunsul e simplu: aceasta cantitate mica are dpdv nutritiv o valoare net superioara unei shaorme care este chiar mai scumpa. Restul e o problema de autoeducatie si obisnuinta. Scopul hranirii nu este sa umfli burta cu lucruri inutile ci sa oferi corpului tau nutrientii de care are nevoie intr-o forma cat mai naturala si concentrata, fara balast inutil.
ce anume te faci sa ai atata incredere in acest produs?
Cate proteine are? Ce ne poti spune despre modul de realizare al produsului?
“atata incredere” cred ca este deja o exagerare… e unul din produsele alimentare pe care le consum, probabil ca as manca in fiecare zi daca mi-as permite.
Cate proteine are si modul de realizare sunt informatii care sunt sigur ca le poti gasi folosind un motor de cautare :).
PS: ma intereseaza prea putin cate proteine are. Importante sunt grasimile aici.
Te felicit ca poti sa inghiti asa ceva…eu am avut toata bunavointa din lume, dar nu am reusit sa depasesc mirosul….
Nu denigra saorma, Cristi.:)
E un loc in Bucuresti unde se consuma saorma foarte smechera, eu de exemplu iau doar lipie+vita&berbecut+salata fresh (salata, rosii, ceapa).
Dar tu probabil te referi la saormariile de duzina pliiine de cartofi, maioneza si ketchup.
Cat despre autoeducatie si obisnuinta, eu te inteleg, nu inteleg cum de nu-ti cere stomacul mai mult deoarece cantitatile pe care le consumi tu se digera destul de repede.
Lumea mananca pentru a-si potoli foamea, nu pentru a-si hrani organismul. E o mentalitate gresita bineinteles, dar e varianta mai ieftina financiar.(covrigi, mezeluri, cartofi prajiti, paine multa, unt+gem, etc)
Se mai găsește așa ceva și dacă da, unde? Nu-mi pun eu prea mult baza în el la ce am citit despre gustul său, dar mă gândesc că aș putea încerca măcar o dată.
Se gaseste, e bun la gust.