Carne cu legume
Am mancat zilele trecute o excelenta friptura de vita, dupa o reteta mai speciala(secreta).
Ca garnitura, clasicul spanac, de data asta cu gorgonzolla. Se pare ca ii adaugasera si niste smantana dulce, pentru ca intoleranta mea la lactoza s-a facut simtita in urmatoarele ore.
Exista o teorie(cu baze reale serioase) conform careia carnea are nevoie de un pH acid pentru a se digera cum trebuie. Daca amestecam alimente cu pH alcalin(cum e spanacul) nu facem decat sa afectam procesul de digestie, carnea putrezeste in noi, produce toxine, care, pe termen lung, ne imbolnavesc.
Asa ca de ceva vreme mananc intai carnea si apoi legumele. Nu ma costa nimic sa fac asta. Oricum imi place sa simt gustul fiecarui aliment in mod separat.
Oricum ar fi, balanta pH-ului este foarte importanta, mai ales intr-un program de slabire, de aceea sunt foarte importante legumele si alunele.
mama, parca esti apostolul vegetarianismului
Interesanta chestie. Si cam toate legumele au pH alcalin??Dar orezul, cartoful, porumbul, mazarea??
@ Fitt: care apostol bre, nu vezi ca bag friptane in fiecare zi 🙂
@ CristianD: va fi un articol pe tema asta in curand, asta a fost doar pentru “amorsare”.
in principiu alimentele stau o perioada de timp in stomac (2-4 ore, sper sa nu gresesc) timp in care se amesteca… chiar daca incerci sa le mananci pe rand… o idee ar fi sa le mananci la mese separate daca vrei sa respecti teoria respectiva… iar ph-ul acid din stomac e destul de puternic, ca sa il mai reduci cu spanac sau alte vegetale ar trebui sa mananci mult si bine
Mosule, uite ce iti propun: intai te documentezi si apoi vorbesti.
Daca este bine mestecata carnea, procesul enzimatic este deja declansat pentru cea mai mare cantitate in momentul cand vine spanacul.
Si da, poti ridica pH-ul(adica de la acid spre alcalin) mancand spanac, in cantitatea prezenta in imagine.
Daca pe burta goala poate sa fie de 1-2, dupa ce ai mancat carnitza ajunge pe la 3-4… iar daca papi spanacelul se duce pe la 5-6.
Evident ca el va creste oricum, insa daca mananci intai carnea si apoi spanacul este clar ca va incepe intai procesul de digestie pentru carne si apoi cel pentru spanac.
Evident, daca faci tumbe sau te dai in roller-coaster in timp ce mananci s-ar putea amesteca mai repede.
maestre Cristi,
eu stiam acelasi lucru pe dos, intai mananci legumele si apoi carnea
legumele se duc mult mai rapid spre intestine si se digera acolo, iar carnea ramane in stomac
pe de alta parte, daca torni spanac peste carne, se intampla exact sa se amestece ambele in stomac
Asta daca stai in cap, nu?
“Daca este bine mestecata carnea, procesul enzimatic este deja declansat pentru cea mai mare cantitate in momentul cand vine spanacul.”
Cum prepari spanacul?
apropo de teoriile astea, un tip Alin pune o intrebare pe forumul lui \Lyle McDonald..raspunsul lui este urmatorul:
It’s amazing we ever got off the plains and survived without separating our foods like this.
translation: it’s horseshit/that’s not how digestion works
Mi se pare un non-argument al tau si al lui McDonald.
Oricum ar fi, din moment ce nu ma costa nimic sa le separ si vad efecte bune la oamenii cu care eu interactionez direct… de ce nu?