RSS-icon
Acasa » Dieta » Legume/fructe congelate vs. “proaspete” 

Comentarii

Legume/fructe congelate vs. “proaspete” — 8 comentarii

  1. Avantajul e dat de faptul ca fiind congelate dupa recoltare se pot transporta mai bine pana la consumator dar nu stiu daca toti nutrientii se pastreaza.
    Vitamina C, tiamina si acidul folic nu se inteleg prea bine cu gatitul.
    Am niste dubii in legatura cu studiul asta dar:
    http://www.nutritionaustralia.org/News_in_Nutrition/Published_Papers/FrozenVege.pdf
    Chimicalele nu stiu cat de bine supravietuiesc la temperaturi asa scazute dar exista bacteria “map” care supravietuieste indiferent de temperatura.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_avium_subspecies_paratuberculosis

  2. M-am intrebat si eu de multe ori…sa iau legume proaspete sau congelate?

    Si raspunsul ( meu): daca gasesc congelate iau congelate, daca nu iau proaspete (dovlecel, vinete) . Rosiile le iau bio. Ardei cumpar din aia mici si rahitici, nu din aia mari si grasi…

  3. Se mai pierd din nutrienti chiar daca produsele sunt congelate.In plus daca alimentele vin din tari “industrializate” ma gandesc cu groaza la modul intensiv cum au fost crescute si ce contin .
    Nu ma dau in vant nici dupa cele “proaspete”daca nu au nume indigene.
    Mere,pere,prune,ceapa,varza si mai putine”lime”.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>