Salata de ton
De curand am avut ocazia sa mananc o salata de ton, la un restaurant ceva mai indepartat.
Am fost surprins sa gasesc in farfurie o bucata de ton facut la gratar(sincer sa fiu as fi preferat la abur sau crud, dar a mers si asta pentru ca nu era chiar uscat si am reusit sa indepartez partile arse), germeni de broccoli, masline, rosii, castraveti, ceapa fasole verde aproape cruda si un fel de sos pesto(preferatul meu).
O masa ideala pe o dieta low-carb, plina de proteine de calitate, fibre, antioxidanti si grasimi sanatoase.
Intr-adevar, costa mai mult decat cerealele cu lapte, “painitzele” si pastele recomandate de diverse nutritioniste de pe la noi. Dar este incomparabil mai hranitoare si mai sanatoasa.
Cred ca exagerezi cu indepartarea partilor arse…sincer
Din contra, mi se pare cea mai buna idee.
imi prepar si eu astefel de salata..insa cu ton din conserva uneori..si as avea o intrebare p care il recomanzi p cel in suc propriu sau p cel in ulei?
Fiecare alege ce considera mai bun. Cel in apa are mai multa sare iar cel in ulei retine uleiul respectiv, care s-ar putea sa nu fie de cea mai buna calitate, deci e bine sa-l scurgi si sa folosesti un ulei la alegerea ta.
Tocmai despre asta era vorba in mesaj: ca cel in conserva e doar un compromis pentru ca cel proaspat este prea scump si prea greu de gasit la noi.
in fine…unde e restaurantul ca arata excelent salata 🙂
N.Z. VOORBURGWAL 5 🙂
amsterdaaam
Am o nelamurire in legatura cu maslinele astea… Care-s bune si care nu?? Am observat ca alea negre, varsate au o gramada de chimicale ca si adaos; cele verzi tot la fel sunt??
Alea verzi sunt mai “naturale”… oricum sunt de preferat celor negre se pare.
Probabil o exista si o varianta de masline negre fara chimicale, dar pentru asta ar trebui sa ne mutam pe malurile mediteranei.
Nu exista masline negre, ci doar verzi care trec prin procese de colorare. Un medic nutritionist mi-a zis asta.
Din moment ce au culoarea neagra, se numesc masline negre. Sunt obtinute printr-un proces de fermentare, care le schimba si culoarea. Este o metoda de conservare. Evident, in scop comercial se sare pe niste etape si se folosesc si niste substante care prezinta un pericol potential pentru sanatate.
cam cat ingrasa salata cu ton? ma refer la : ton din conserva, ceapa, porumb, salata verde si rosie.
Intrebarea “cat ingrasa” cutare aliment dovedeste ca pui problema gresit. Poti slabi sau te poti ingrasa cu orice, conteaza cat mananci, cand mananci, asocierile pe care le faci, nivelul de efort fizic etc. etc. etc. Evident, ingrasarea sau slabirea sunt pana la urma chestuini coleterale, sanatatea fiind pe primul loc.
Intr-o perioada credeam ca tonul in suc propriu este cea mai buna idee pentru dieta. Dar intr-adevar, unde e sare, e si apa multa pe sholduri. Trist este ca tonul de la noi este extrem de scump. Si sincer, cred ca ajunge mai mult resturi. Rio Mare este foarte gustos insa…100 ron cutia mare! Am probat toate firmele posibile de ton. Intr-un final a dat norocul peste mine si o prietena m-a pus in legatura cu un baiat care aduce conserva dintr-aia mare de ton, bucati, in ulei, la doar 45 lei! Conserva are un capac asa ca il tin si cate o saptamana jumate la frigider. Este delicios amestecat cu orezul integral si cateva frunze de spanac aromate cu nucsoara! Te saturi din cateva inghitituri!
Te-ai gandit ca niste reclama gratis nu strica?
Sunt doar informatii despre calitatea tonului si maslinelor de la noi pentru ca am avut ocazia sa fac diferenta intre produsele care ajung aici si tara lor de origine. Eu personal n-am nimic de vanzare.
Care e tara de origine a tonului?