Slow cooker
sau un simplu aparat pentru gatit, electric. Un fel de resou cu oala(de ceramica) inclusa. Are un reostat(ghici ciuperca ce-i) care permite reglarea temperaturii astfel incat alimentele stau la o temperatura mai mica decat intr-un cuptor cu gaz o perioada lunga de timp.
Teoretic o poti lasa “la treaba” 6-12 ore fara sa iti faci griji. Varianta asta nu are timer, deci daca va cumparati una, asigurati-va ca are toate optiunile.
Fiind electrica nu iti impute mancarea cu gaze arse si poate fi folosita oriunde. Mancarea este pegatita lent, la o temperatura scazuta, ceea ce permite pastrarea intr-o masura mai mare a calitatilor nutritive si punerea in valoare a aromelor.
Dedesubt, inecata in propria grasime si in mirodenii e o gaina de tara, macelarita de subsemnatul.
Se poate prepara aproape orice, de la friptura la ciorba si de la prajituri la mamaliga.
foarte tare ! vreau si eu una .. cat costa? de unde ? ..vand steamer-ul si cumpar una din asta 😀
Am lasat-o cam 10 ore, dar am gresit putin reteta, data viitoare sper sa fie mai bine.
A fost comandata pe net, nu e scumpa deloc, in zona a 50 de euro un model bun.
Nu trebuie sa arunci steamer-ul, cred ca se pot completa.
Ce bine arata gaina aia de tara! Auzisem de slow-cooker….in cat timp s-a facut gaina?
De unde l-ai luat?
de la electrobazar. nu renunta la steamer… fiecare cu treaba lui!
Cred ca este ceea ce pe aici se numeste “Crock pot” dupa primii care au facut o jucarie d-asta. De mult voiam sa-mi iau una, pare f misto. Question: se curata usor?
Da, crock-pot ii mai zice, se curata usor.
Ah si pe siteul oficial crock-pot am vazut acum ca au retete 🙂
Suna bine dar pare a fi pt oamenii cu mult timp liber. 🙂
Pai, din contra, ideea e sa pui ingredientele inauntru si sa revii peste x ore sa le savurezi(chiar a doua zi de dimineata). Gatitul clasic poate consuma ceva mai mult timp.
la ce temperatura gateste?, mancarea dupa preparare trebuie racita imediat la temperatura de refrigerare sau tinuta la cel putin 68 de grade. alimentele tinute pe perioade lungi intre aceste doua temp (refrigerare si +68 grade) devin mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor vinovate de probleme digestive si toxiinfectii.
repet intrebarea: la ce temperatura gateste aparatul?
Temperatura se poate regla, nu stiu exact temperatura la care ajunge mancarea, dar o sa o masor in mod exact si o sa revin cu informatia.
Eu unul nu am facut niciodata toxiinfectie sau “probleme digestive” de la mancarea facuta de mine, indiferent cum am pastrat-o.
Erata: intre cele doua temp mentionate mai sus mancarea se altereaza mai repede, toxiinfectia sau alte “probleme digestive” sunt cazurile nefericite … am un obicei prost – prezint situatiile la extrem. Asa sunt eu mai fatalist sau nihilist 😉
ce consum electric are? mă gândesc că dacă funcţionează pe bază de reşou te rupe la factura de curent, nu? cum este comparativ cu consumul de gaze la gătitul clasic?
Salut! Acest vas intradevar nu are timer propriu ca sa se opreasca dupa un anumit numar de ore, prin urmare eu(de fapt sotul:) ) l-am completat cu o priza cu ceas (apr.50 de lei costa). Temperatura la care gateste pe low este de 70 grade Celsius, adica ideal. Slow cook rules! 🙂
aaaaa, am uitat! consumul este de 200W, adica in 5 ore un kilowatt, este putin, steamerul consuma mult mai mult.
Ai incercat slanina de porc cu soric (cruda)? Se gateste bine la Slow Cooker?
Intentionez sa iau un asemenea aparat. Pe langa carnea de porc de la tara, mai cer si 2-3 felii de soric cu grasime (sunca). La cuptor iese buna, soricul se “inmoaie”.
Nu stiu cum o sa iasa intr-o asemenea oala….
De 10 ori mai buna decat la cuptor.
Nu te supara ca intreb, dar m-ar interesa ce volum are aceasta oala? Am gasit pe un site tot de la “Morphy Richards”, dar au atat 3,5L cat si 6,5L.
Nu am cine sa ma indrume si ma gandeam daca ma poti ajuta cu o sugesti…
Cred ca e de 3.5.