Ce mai mananc?
Vara e bine sa profitam de verdeturi si sa incercam o diversitate de salate:
Somon, avocado, fasole rosie, salata, ceapa, uleiuri(MCT, seminte de dovleac, seminte de in), zeama de lamaie: proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati cu indice glicemic redus, vitamine, minerale.
Daca tot suntem la capitolul leguminoase: carne de miel cu mazare.
Si daca tot suntem la carnea, o bucata de vita cu os(si maduva), la slow cooker:
Slow-cooker-ul(sau “crockpot”) este un fel de resou care are incorporata o sursa de caldura(rezistenta electrica), un vad e ceramica, un capac de sticla si o carcasa izolatoare. Permite gatirea mancarii la o temperatura scazuta, dar pentru o perioada mai lunga de timp, facand ca aromele sa se amestece si carnea sa devina foarte frageda. Pastreaza mai bine calitatile nutritive ale ingredientelor.
Inca o omleta cu rosii:
Contine si seminte de in. A se observa, pentru cei care confunda prepararea termica la o temperatura scazuta cu prajirea excesiva, faptul ca omleta este aproape alba, nu este arsa deloc. Arsura este periculoasa, nu faptul ca a fost facuta cu ulei intr-o tigaie. Poti face mancare cu ulei in tigaie si sa o mentii la o temperatura scazuta.
Si niste paine facuta in casa, tot cu seminte si chimen. Cred ca s-a imbolnavit toata lumea si vanzarile la “masini de facut paine” au explodat.
Si uite asa s-a dus dieta unui prieten… o felie, sa guste, inca o felie, de pofta… inca o felie… era intr-adevar foarte buna.
Ca sa ne mai dregem putin, capsuni proaspete, din gradina. Nu imi plac “capsunele” si nici oamenii care se leaga de reguli reinventate peste noapte de unii care trebuie sa isi justifice salariile si pozitia sociala. In schimb, au fost delicioase, culese proaspat din gradina, culoarea este naturala, rosu inchis, nu am modificat culoarea pozei.
Combinatia din salata este semi aleatoare sau este meticulos gandita? Cand imi fac o salata, mai trebuie sa tin cont si de altceva in afara de faptul ca trebuie sa contina proteine, grasimi sanatoase si carbo cu IG mic?
Salata e facuta sa aduca maxim de nutrienti esentiali cu minim de calorii. Cazul in speta a fost gandit pe un alt criteriu: poftele din timpul sarcinii. Bine ca are pofta de fasole rosie si somon :).
mai nou se spune si capsuni :-))
Eu acuma mancam paine “french toast” ce se gaseste la magazin…Si asa erau sa-mi pice ochii in gura cand am vazut poza cu painea de pe blogul tau 🙁