Sursele de carbohidrati
Daca acum vreo 10 ani scriam pe getfit.ro despre indicele glicemic si incarcarea glicemica, in timp am realizat ca cifrele si informatiile cu aer academic isi gasesc locul mai greu in dieta noastra. Prefer sa dicut despre alimente si dieta in ansamblu, facand astfel alegerile fiecaruia dintre noi mai simple si mai sanatoase, fara cantariri, calcule si tabele.
Citeste articolul despre Sursele de carbohidrati.
Mierea intra la categoria carbohidrat ultra-rafinat natural ? din cate stiu contine si dextroza si maltodextrina, dar daca e naturala si vrei sa iei in greutate nu vad dc ai evita sa mananci.
Mierea e cam pe acelasi loc cu zaharul, sa zicem ca ar intra in cateogria a 2-a, pentru ca desi este un aliment natural are 99% din calorii sub forma de carbohidrati. Pentru corpul tau diferenta intre zahar si miere este minima. Exista pe acest blog si un articol despre miere: https://www.cristianmargarit.ro/2007/11/sanatate/albinele-mierea-si-sanatatea
Pingback:Body Lab · Interpretarea analizelor – profilul lipidic
Pingback:Cei cinci NU: zahar, cereale, uleiuri, soia, mezeluri « Cugir, amintiri din viitor