Otrava la magazinul de alimente sanatoase
Exista in Bucuresti un magazin cu alimente bio si “sanatoase”. Cel de la Piata Amzei. Desi 90% din produse sunt JUNK(soia, gluten, zahar, alimente procesate, conserve, suplimente subdozate si alte porcarii) exista si cateva alimente pe care mi le iau de acolo: oua bio(cand nu am de la tara), orez rosu, laptele de cocos. Azi lapte de cocos nu aveau, dar am luat cateva tipuri de nuci, printre care si unele noi, nuci kemiri(candle nuts). Trecem peste faptul ca preturile sunt absurde, avand in vedere costul cu materia prima sau cu importul(am si eu ofertele de la marii distribuitori europeni sau mondiali).
Cum eu mananc nucile crude(desi unele alimente de origine vegetala, mai toate, contin toxine, otravuri vegetale) am desfacut o punga in masina si am inceput sa mananc. Gustul parea sa fie in regula, nimic deosebit sau care sa imi traga un semnal de alarma. Pe drum imi vine o idee: daca or fi bune doar gatite(fiind asiatice am intuit ca e posibil si asa ceva, pentru ca din cauza foametei acolo se mananca orice)?
Pe eticheta scrie cu litere aproape invizibile ca trebuie tratate termic(gatite) inainte de a fi mancate. Imi spun optimist ca poate au efect laxativ sau ca blocheaza absorbtia mineralelor(prin eventualul acid fitic continut). Cand am ajuns la birou dau cautare pe net si aflu ca sunt “mildly toxic” si chiar cancerigene.
Intrebarea mea este, cum de se poate vinde un aliment-otrava, cancerigen, in acest fel, fara a avea avertizari scrise de-o schioapa pe eticheta?
Ca masuri de prim ajutor am indus voma, am baut lapte de cocos, vitamina D, vitamina E si extract de seminte de struguri pentru a incerca sa contracarez eventualele daune.
cristi, de ce conservele sunt Junk? Te referi la toate conservele sau doar la cele importate din Vietnam, China, Malaysia etc.. ?
Ma refer la conservele care se gasesc acolo.
Exista foarte putine conserve pentru care raportul beneficii/parti negative este favorabil consumatorului.
Sunt si alte exemple aici pe blog(eu mananc, din cand in cand, conserve de peste oceanic).
Am parcurs cu mare interes cele mai sus notate. In completare, cred ca atunci cand ne “bloguim”, se impune sa ne si documentam riguros si sa nu rupem din context!
Nu de alta dar pe langa faptul ca “nu da bine”, mai da si cu virgula si riscam sa apara semne de intrebare intr-ale validitatii blogului.
Prin urmare, sa citim, zic!
Si suna cam asa: ” >>>Because the seeds contain saponin and phorbol, they are mildly toxic >>>when raw<<<.[9] However, the Kukui seed oil has no known toxicity and is a non-irritant, even to the eyes"
Sursa: Wikipedia.
*iar in traducere, strict pe pasajul scos in evidenta se specifica faptul ca datorita celor doua substante sunt USOR TOXICE, IN FORMA CRUDA. Odata gatite, acea toxicitate dispare.
E foarte probabil sa fii priceput intr-ale reactiilor chimice naturale, dar cu mai multa tarie consider ca timpul a asternut un strat gros de praf peste informatiile pe care le detii.
Cred ca trebuia sa citesti mai cu atentie mesajul inainte sa incerci sa pari sarcastic:
“Cum eu mananc nucile crude(desi unele alimente de origine vegetala, mai toate, contin toxine, otravuri vegetale) am desfacut o punga in masina si am inceput sa mananc.”
si, mai jos, mea culpa:
“Pe eticheta scrie cu litere aproape invizibile ca trebuie tratate termic(gatite) inainte de a fi mancate.”
Deci ce praf se asternuse? Despre ce e vorba in mesajul tau? In engleza “mildly” inseamna “USOR” (cu majuscule?)