RSS-icon
Acasa » Dieta » Faina de grau, de migdale, de canepa, de naut

Comentarii

Faina de grau, de migdale, de canepa, de naut — 18 comentarii

    • Laptele de soia este si el un produs ultra-procesat. Nu are nici o legatura cu “laptele”. Daca ai intoleranta la lactoza poti manca iaurt sau alege alte alimente. Exista mai multe articole pe acest blog care te-ar fi lamurit in legatura cu produsele din soia. Inainte sa pui o intrebare e bine sa dai un search.

  1. Si eu as fi interesata de un articol despre tipuri de germeni cu/fara substante nocive : pe langa broccoli ,a caror utilitate este cunoscuta, lucerna( alfalfa), trifoi alb/rosu, ridichi , poate hrisca, amaranth, quinoa etc. Pe cei de cereale nu ii mai iau in discutie.

  2. Ai putea te rog să oferi niște exemple concrete de alimente, nu foarte exotice sper, care să ofere vitaminele B prezente în pâine așa puține cum or fi ele? M-am uitat prin mai multe articole despre pâine și n-am găsit nimic legat de asta.

    Și o altă întrebare: de ce trebuie înmuiați și uscați sâmburii de migdale?

  3. Recunosc că mai devreme nu căutasem nimic despre migdale și mă bazam doar pe memoria mea, însă am luat la puricat toate articolele despre migdale și tot n-am găsit nimic.

    P.S. N-ar strica să-ți pui favicon și pe paginile cu articole precum cea de față.

    • Cred ca dau deja mult prea multe informatii moka aici pe site, imi rezerv dreptul sa raspund la ce intrebari consider necesar. Cat despre “de ce”, ma pastrez pentru perioada cand fiul meu va ajunge la aceasta varsta.

      Pagina are favicon, ca toate celelalte.

  4. Aveam impresia că odată cu ieșirea din Evul Mediu a dispărut și îndemnul „Crede și nu cerceta” 🙂 De altfel chiar tu ai spus că „este si explicatia pentru inmuierea si uscarea samburilor”, iar eu nu am făcut decât să o caut. Mi se pare păcat ca niște informații utile să se piardă aiurea în neant.
    O fi având favicon, doar că lipsește cu desăvârșire. Poftim o captură de ecran: http://min.us/lcx9ke

    • Cred ca este o diferenta intre a cerceta si a pune o intrebare cuiva. Imi rezerv dreptul sa raspund la ce intrebari vreau, sau ti se pare ca as fi obligat cumva sa iti raspund tie la toate intrebarile doar pentru ca ti-am lasat libertatea sa scrii comentarii la mine pe site?

      Mie imi afiseaza faviconul, poate folosesti un browser mai slab.

  5. Ok, in concluzie care este cea mai sanatoasa faina ? As dori sa-mi schimb stilul de viata dar in cateva luni parca mi-as face si eu o prajitura din alimente sanatoase… Si daca se poate sa stiu care este cel mai sanatos ulei. Uleiul de masline daca il prajesc am inteles ca nu este sanatos. Este adevarat?

  6. Incerc de ceva timp sa ma dumiresc pe tema componentelor dizerabile pentru painea facuta in casa (ce-i drept, intr-un robot), intelegand totusi ca paine in sine nu este tocmai recomandata.

    Am studiat articolele tale legate de faina & seminte si am o nedumerire…

    Noi folosim o combinatie de faina (faina neagra de grau, faina /integrala/ de secara) + cobinatie de semninte (in, canepa, chia, muguri de pin, dovleac, floarea soarelui, chimen) + sirop de artar/miere + sare + drojdie proaspata.

    Inteleg din articolele tale ca prin coacere practic am distrus beneficiile semintelor si ca folosirea fainilor “eco-bio-etc” (naut, hrisca, amarant, quinoa, orz, ovaz samd.) este la fel de nefericita.

    Ceea ce nu imi este clar este care sunt totusi componentele ok/mai putin nocive in conditiile in care painea nu poate fi facuta decat din faina si prin coacere.

    Multumesc anticipat.

    • Elementele mai putin nocive depind de fiecare si de prioritatile pe care le ai. Din punctul meu de vedere cea mai buna idee e sa elimini aceasta pacoste si sa mananci eventual doar ocazional.
      Daca vrei o analogie tu ma intrebi ce e mai putin nociv: cancerul, atacul cerebral sau de cord, diabetul, bolile autoimune, imbatranirea prematura etc. Fiecare alege pentru el.
      Personal am ajuns la concluzia ca mai bine mananc paine alba cat mai curata (oricum nu am un control real in ceea ce priveste provenienta si calitatea ingredientelor) decat aceste amestecuri mai nocive in care bagi si grasimi oxidate, lectine, gluten, antinutrienti, alergeni, fructoza (din sirop de artar si miere WTF?). Doar laptele iti mai lipseste. Masline negre nu pui?
      Cred ca cel mai important lucru e sa intelegi cauza obsesiei pentru paine: opioizii din gluten. Dupa ce intelegi ca situatia e de natura toxicologica si culturala actionezi in consecinta.

  7. “Cred ca dau deja mult prea multe informatii moka aici pe site”

    Banuiesc ca avantajos ar fi pentru dumneavoastra ca cei dintre noi interesati de informatiile astea sa platim sa participam la seminarii, cursuri etc. tinute de dvs. Dar atunci de ce ar trebui sa va credem pe dvs si nu producatorii de diverse produse alimentare, pentru ca vad ca si dvs aveti serioase interese financiare, la fel ca si ei. Nu ca ar fi ceva in neregula in a avea interese financiare. Doar ca nutritia tine de sanatate si atunci cand detii informatii din acest domeniu dar nu vrei sa le faci cunoscute decat contra cost, nu faci decat sa devii inca un vultur printre cei deja foarte multi care dau tarcoale.

    • Esti liber(a) sa crezi ce vrei.
      “Serioase interese financiare”- vrei sa explici putin? Ce am de castigat eu din asta?
      M-ai intrebat ceva si nu ti-am raspuns conditionand raspunsul de vreo plata?
      In general, accesul la seminariile mele este gratuit, desi informatia costa, da, costa timpul meu, pregatirea, cartile. Inclusiv ideile noi pe care le-am produs. In alte domenii nu vad pretentia asta de a primi gratuit informatie de calitate sau chiar consiliere.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>