Vara mancam grasimi si carne arsa?
De prin 2004-2005 am experimentat cu dietele keto genice si low-carb. Prin 2006 deja apaream la televizor si prin reviste cu informatii despre importanta grasimilor in alimentatie.
Am studiat lucrurile in profunzime, am primit feed-back de la sute de oameni. Am tinut keto corect dar si hiperproteica (promovata de unii drept “ketogenica”) in alte situatii. Am luat cunostinta si de experienta pasionatilor din alte zone ale lumii. Imi permit sa cred ca am o viziune de ansamblu asupra situatiei, trecand peste entuziasmul initial pe care il avem fiecare dintre noi cand descoperim apa calda.
Dupa acesti ani pot spune ca vara trebuie sa mancam legume si fructe, nu carne de porc prajita in unt. Poate ocazional merg vara si grasimile animale sau carnea grea insa asta ar insemna sa pierd ocazia de a manca antioxidanti si vitamine la kilogram, sub forma fructelor de padure, de exemplu.
Pentru sportivii de performanta sau in situatii speciale da, pot fi folosite metode extreme de alimentatie, cu suplimentatia necesara si urmarire atenta… dar femeia disperata sa mai dea cateva kilograme jos mai bine si-ar face un plan adevarat pentru vara viitoare, pentru ca asta este oricum pierduta din acest punct de vedere.
Da, poti slabi in mai multe feluri, chiar mancand doar prajituri sau doar “gratar si salata”… dar efectele pe termen lung si sanatatea sunt cele care ma preocupa. “Dietele” care promit multe sunt nenumarate, pe mine ma intereseaza un mod sanatos de alimentatie, pe care il descriu cand am expunere in media mare (TV, radio), articole, seminarii si workshop-uri.
Iata un articol pe getfit.ro care atrage atentia asupra pericolului grasimilor, nu doar vara, ci si in general.

Comentarii
Vara mancam grasimi si carne arsa? — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>