RSS-icon
Acasa » Dieta » Combinarea alimentelor

Comentarii

Combinarea alimentelor — 14 comentarii

  1. referitor la faptul ca rosiile nu se consuma cu branza…si cred ca oricarui roman ii place cel mai mult sa manance vara rosii cu branza 🙂

    Cu ce pot asocia branzeturile? Cu castravete? Ardei?

    Stau in tara cascavalului si a heringului marinat si ar fi util sa stiu daca le pot manca intr-o dieta, simple sau pot sa le asociez? De exemplu: legume sote cu parmezan?

    Aici heringul se mananca simplu cu ceapa!

    Apropo de cereale? Eu dimineata obisnuiesc sa mananc musli (ovaz,nuci, stafide) cu lapte de soia. E ok asociarea? Se pot manca musli si cu iaurt?

    Am pus intrebari legate de articol! Sper sa fie ok….sau ma trimiti pe forum 😛

    • Da, branza merge mai bine cu alte legume. Eu consider ca lactatele ar trebui tinute la minim si nu mancate ca regula (desi e practic imposibil daca vrei sa mananci “normal”, pentru ca se gasesc peste tot).
      Heringul e minunat.
      Despre cereale am tot scris (nu sunt fanul lor) la fel si despre soia (o consider otrava).

  2. Pingback:Asocierea alimentelor - TABATA

    • Bobul de soia este otravitor pentru om (prin nenumaratele toxine continute). Pentru a deveni comestibil are nevoie de mai multe procesari. Din punctul asta de vedere nu conteaza daca e modificata genetic sau nu, are destule otravuri naturale inauntru si “naturala”.
      Beneficiile sunt mult exagerate pentru ca e o cultura industriala majora si trebuie gasiti consumatori.

  3. Buna Cristian. Spune-mi si mie te rog avocado si maslinele pot fi consumate doar cu legume sau si cu carne/ ou/ branza? De asemenea rosiile, ardeii si castravetii ( deoarece sunt fructe) pot fi consumate mai bine doar ele singure ( sau impreuna ca si salata) sau si impreuna cu carne/ ou/ branza? Avocado se poate combina cu rosie? Stii “painea” aceea Wasa integrala sau Finncrisp integral, cateodata pot fi consumate cu avocado si rosie? As mai avea o intrebare, in cazul in care alegem sa mancam max 1-2 alimente la o masa, la cate ore distanta trebuie sa luam masa urmatoare pt a nu se combina totusi alimentele? 3 ore ar fi ok? Multumesc mult, o zi frumoasa!

    • Cred ca merg si cu ou/branza, dar nu le-as manca in acelasi timp cu carnea. Si acele fructe asociate legumelor le includem cu succes in retete (deci le combinam in salate, cu branza, carne, ou). Avocado cu rosie este si el o combinatie ok si cred ca din cand in cand si Wasa poate fi ok.
      Masa urmatoare cand simti ca s-a digerat precedenta si ti-e foame.
      Incercam sa facem toate lucrurile astea la bunul simt, fara sa ne incurcam intr-o multitudine de reguli practic imposibil de respectat si cu efecte marginale asupra unui program de alimentatie sanatoasa.

    • Eu am gasit un produs similar, jamon pata negra, la un mic magazin de langa Petrom Tunrai (intersectia cu Eminescu), La Tienda se numeste. Cu siguranta mai este si in alte locuri. Am mai gasit bucati de 1-2kg de prosciutto, dar nu mi s-a parut de calitate (nu cred ca era maturat suficient, pentru ca ar fi insemnat pierderea de apa prea mare).
      Si eu mananc din cand in cand, ideal ar fi sa fie “bio” sau de la porci crescuti in (semi)libertate (cum e pata negra asta, cica mananca ghinda, iarba si ciuperci).
      Ai grija pentru ca si cele prezentate ca pulpa intreaga (cu tot cu copita) pot avea lista de ingrediente (pot fi fierte, injectate etc.) si aici nitritul de sodiu este folosit pentru maturare, in mod traditional era folosit salpetrul (nitrit de potasiu).

  4. Foarte interesant articolul.
    2 intrebari am si eu. Imi place foarte mult sa combin somon cu avocado, clasic. Este corect? Daca nu ,cu ce as putea sa inlocuiesc avocado langa somon?
    2, Imi place foarte mult painea, optez sa o mananc la micul dejun, integrala/tarate,niciodata alba.Cu ce carbohidrat as putea sa inlocuiesc paine dimineata? am incercat fara carbohidrati dimineata si ma simt fara energie destul de rapid. Multumesc

    • Si eu combin somon cu avocado, nu am observat efecte negative. Ar fi de preferat sa mananci intai somonul si apoi avocado.
      Despre painea integrala si taratele de grau am o parere foarte proasta deci as merge in primul rand spre cereale fara gluten (sau cu alt tip de gluten): “biscuiti” de secara, fulgi/tarate de ovaz, orez, porumb/mamaliga si apoi ai pseudocerealele de tip quinoa, mei, hrisca. Poate chiar si cartof, daca vrei surse mai dense de carbohidrati.
      In perioada de vara multi prefera fructele de padure (chiar si dimineata).

  5. Pingback:Ce fac eu pentru corpul si mintea mea #3 | Cori Costache

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>