INDAGRA 2013
L-am dus pe Tudor sa vada “tractoarele” si sa-i explic modul cum ajung alimentele pe masa noastra, dincolo de gradinile bunicilor si caprele vecinilor.
M-am asteptat la mai multi expozanti autohtoni, am fost surprins sa vad insa foarte multe standuri de importatori (in special de tehnologie, ceea ce e bine). Prea putine produse locale/traditionale si bio, mult prea putine. Existau standuri ale diferitelor tari (ex. Franta), prin care agentii economici primesc ajutor in promovarea produselor. Miscarea “Slow Food” era prezenta prin grupuri de actiune locala si prin promovarea alimentelor traditionale. Eu mi-am cumparat niste branza de oaie maturata din Sardinia… ceea ce inseamna ca mai avem de invatat.
Ne-am luat niste seminte de capsuni (tataie nu are capsuni in gradina) si l-am salutat pe Chef Cezar Munteanu, care prepara niste carne pre-ambalata in niste pachete speciale care ne-ar permite sa le punem direct in oala sau in cuptor (rezista la 240 de grade) si sa gatim gustos si sanatos.
Comentarii
INDAGRA 2013 — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>