Salata la punga
De ce sa mancam salata la punga?
Salata la punga e comoda, curata, gustoasa si, cel mai important, rapida. Cateodata le fac direct in punga si le mananc tot de acolo. Salatele sunt o sursa buna de fibre (cu efect prebiotic), au un volum mare si putine calorii, poti fi “baza” pentru foarte multe tipuri de retete sanatoase.
Am inceput o colaborare cu cei de la Eisberg, prin care voi prezenta saptamanal aici cate o reteta de salata, unele mai simple, ca pentru burlaci, altele mai fandosite, ca pentru wannabe chefs. Daca aveti idei sau completari pentru aceste retete, sunt binevenite in zona de comentarii.
Retele complete se gasesc in sectiunea Retete-Salate pe getfit.ro.
Pentru aceasta saptamana v-am pregatit o reteta salata de rucola cu ficat de cod.
Va voi prezenta si diverse noutati sau evenimente unde vom folosi aceste salate.
Preferatul meu ramane mixul “fitness” (gasit si sub de numirea de “salata romana”), dupa cum puteti afla si din acest articol din 2007 (deci am o istorie cu aceste salate, nu le mananc de azi de ieri). Pe locul doi am rucola, foarte sanatoasa (inclusiv efect antiestrogenic).
Ce am vazut la “fabrica de salata la punga”?
Ce am constatat in urma vizitei la fabrica:
– nivelul de curatenie este cel mai inalt
– pentru spalare se folosesc utilaje speciale si temperaturi scazute, pentru un timp pe care acasa nu l-ai aloca (adica sunt spalate mai bine decat daca le-ai spala tu)
– sursele sunt sigure, poate mai sigure decat cele din “piata” (unde nu exista vreun control asupra cantitatilor de pesticide folosite, de exemplu).
Bineinteles ca si mie imi este dor de laptucile pe care mi le culegea mamaie direct din gradina, dar pana ma voi apuca si eu de gradinarit (in afara de rucola crescuta anul trecut in jardiniera) apelez la solutiile moderne.
Comentarii
Salata la punga — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>