Noul storcator prin presare Philips – sucuri din orice
Am primit spre testare noul storcator Philips HR1895 Avance Collection (click pentru detalii) – cu un claim foarte puternic: extrage pana la 90% din fructe si legume. Ba chiar si din frunze, vlastari, seminte, nuci, fructe lemnoase ori legume fibroase, altfel practic imposibil de stors cu storcatoarele centrifugale sau chiar cu sita.
In primul rand te multumeste dimensiunea (doar 11cm latime). Storcatorul Philips HR1895 Avance Collection (click pentru detalii) este semnificativ mai mic decat celelalte storcatoare (detin si storcatoare de alte tipuri, atat centrifugale cat si cu “melc si sita”). Acesta ocupa mult mai putin loc pe blatul din bucatarie (unde incep sa se adune diversele aparate pentru gatit si incepe sa conteze spatiul ocupat de fiecare).
Montajul a fost usor, asa cum aveam sa descopar mai tarziu, este foarte usor si de spalat, fiind compus din piese care devin curate sub jet de apa. E mult mai simplu decat sa speli sitele cu peria speciala, ca in cazul altor aparate. Are elemente de siguranta, astfel incat nu functioneaza daca piesele nu sunt asamblate corect.
Spuneam de frunze: spanac si patrunjel. Am adaugat niste castravete pentru a-i da volum. Voi incerca si cu iarba de grau, germeni de broccoli, Pot fi consumate si ca atare, mai ales in sezonul rece cand rareori mancam suficiente vegetale, atat de utile pentru aportul de antioxidanti si enzime. Am stors si varza rosie, o leguma cu efect detoxifiant puternic (in special pentru estrogeni) si cu aport mare de sulf si antioxidanti. Mi-ar fi fost mult mai greu sa toc si sa mananc jumatate de varza.
Sistemul special de scurgere elimina acea ultima picatura pe care chiar eram pregatit sa o sterg cu un servetel, dar care nu a mai aparut. Pur si simplu apesi pe clapeta si poti lua paharul sau vasul cu suc, fara frica de a-ti pata zona de lucru din bucatarie (am blat alb). Nivelul de zgomot al Philips HR1895 este mult redus fata de storcatoarele clasice.
Viteza de lucru este si ea decenta, avand in vedere ca alimentele sunt intai maruntite si apoi presate pentru a extrage sucul.
Storcatoarele clasice produc acea spuma care inseamna contact cu aerul pe o suprafata mare, de unde si modificari de gust ale sucurilor (care pot reflecta modificari ale compozitiei). Cu noul storcator sucul iese perfect, pur, cu un gust foarte natural, fara bucati de pulpa sesizabile. De exemplu, in cazul sucului de mere avem suc alb, neoxidat. Sucul se pastreaza mult mai bine dupa ce este stors. Poti folosi pulpa ramasa pentru alte preparate (salate, crackers etc.), avand in vedere ca este practic “uscata”.
Pentru un “detox” la moda ghimbirul este obligatoriu. Inclus in limonade cu ghimbir sau in sucul de ananas, face minuni si pentru mahmureala.
Sucul de ananas este preferatul meu, il putem combina cu o forma de gelatina sau colagen, pentru a sustine sanatatea pielii si articulatiilor.
“Cartea de bucate” contine multe idei de retete si combinatii gustoase si foarte sanatoase, verificate in timp si prezinta atat cantitatile cat si beneficiile nutritionale.
Intrebarea care se pune este: as da banii pe el, avand in vedere ca am deja in casa alte 3 storcatoare, de diverse tipuri?
Raspunsul este da, merita banii (cel putin pentru mine), fiind un avans tehnologic si avand cateva aplicatii unde nu are concurenta. Multi oameni au aflat ca “sucurile” au zahar (cel natural, provenit din fructe) si ca nu e bine sa bei suc. Tocmai de asta sunt concentrat pe sucurile de legume, care vin cu un aport mult mai mic de glucide simple, dar care vin intr-un paharel cu forta a cateva castroane bune de frunze, de exemplu.
Comentarii
Noul storcator prin presare Philips – sucuri din orice — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>