Rucola
Rucola
Rucola (Eruca Sativa sau “arugula”, “rocket”) pare sa fie o planta importata in ultimii ani din bucataria italiana dar creste in mod natural in zona mediteraneena (in Romania, purtand numele traditional de “voinicica”). Asta ne duce imediat cu gandul si la beneficiile ei: este o planta cu efect antiestrogenic, foarte utila atat pentru barbati (cresterea apetitului si potentei sexuale) dar si pentru femei, atunci cand vor sa slabeasca.
Este inrudita cu varza, facand parte din familia Brasicacee. Nu este “păpădie”, chiar dacă seamănă puțin frunzele.
Beneficii nutriționale
Aduce un aport semnificativ de potasiu, beta-caroten, vitamina C, vitamina K. Rucola are si efect antioxidant, modulator imunitar, antiviral, antibacterian, antitumoral.
Cu doar 25 de kcalorii la 100g este o baza excelenta pentru orice salata, dar poate fi adaugata in supe sau diverse alte retete: omleta la cuptor, spanac, urzici, paste, branza, pizza. Gustul este usor amarui, ajutand la secretia de bila (deci inca o actiune detoxifianta si stimulatoare a digestiei).
Ne putem creste rucola in jardiniera sau in gradina, taind frunze atunci cand avem nevoie. Desigur, o varianta mai simpla este sa o cumparam gata spalata si taiata, in sistemul “din punga direct in farfurie”, cum gasim la Eisberg, pe langa celelalte salate.
Comentarii
Rucola — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>