Salate la punga
Iata cateva teme din live-ul facut aseara despre celebrele salate la punga de la Eisberg.
De ce prefer salate la punga de la Eisberg si nu ma duc in piata sa imi cumpar salata?
Cateodata ma duc si in piata sau cumpar alte tipuri de legume si salate. Doar ca aceste salate la punga, gata spalate, taiate si amestecate cu cateva calitati: economie de timp, siguranta, prospetime. Am ales Eisberg cu foarte multi ani in urma, apoi am vizitat fabrica si am incredere sa recomand si altora. Cateodata iau direct si sos de salata (dressing) tot de la ei, mai mult pentru mixurile de arome (altfel prefer sa pun otet balsamic si ulei de masline).
Economia de timp
As putea sa cultiv salata insa timpul meu este alocat in alte directii. As putea sa merg in piata, sa iau 2-3 tipuri de salata, sa le spal, sa le tai, sa le amestec. Mai fac si asta cateodata. Sau completez salatele Eisberg cu castraveti, andive, fenicul si ce alte ingrediente mai vreau. Pentru modul nostru de viata timpul este esential. Familie, studiu, scris, alte activitati. Nu vad nici o placere sau utilitate in a pierde timpul spaland si tocand salate. Asta e realitatea.
Pierderi mai mici
Pentru ca in punga am doar ce voi manca, pierderile sunt reduse. Altfel sunt resturi care imi genereaza gunoi sau chiar cantitati pe care nu le voi manca si vor ajunge sa fie irosite. La fabrica acestea sunt reciclate (folosite in furajarea animalelor, ex. vaci de lapte).
Siguranta
Toata lumea viseaza la “legume naturale de la tarani din piata” insa in afara de cele de la rude sau cunostinte nu poti avea incredere in nimeni. Cine controleaza cine testeaza (macar pentru pesticide)? In sistemele “industriale” macar ai siguranta ca producatorii respecta anumite standrade si proceduri iar alimentele sunt testate in laborator pentru diversi contaminanti.
Desi pe net apar tot felul de stiri false despre cum sunt salatele la punga un pericol pentru sanatate, in Romania nu au existat astfel de probleme, niciodata. Iar in cele de la Eisberg nu au fost gasite pamant sau alte impuritati (exista mai multi producatori pe piata) .
Varietati deosebite de salata
Nu gasesti oricand si pe toate drumurile valeriana, baby spanac, frisee sau romaine. Ce sa mai zic de un iceberg de calitate (crocant, aromat, proaspat). Fiind crescute in zone unde temperaturile sunt potrivite (iarna mai la sud, vara mai la nord), am tot timpul anului salatele care imi plac.
Prospetimea
Exista intrebarea (legitima): cum de se pastreaza atat de bine si sunt proaspete dupa mai multe zile? Raspunsul e simplu: timpul de pe camp si pana in farfurie e mai scurt decat crezi. Apoi, sunt tinute in temperatura controlata, care le incetineste metabolismul. Sunt bine spalate (nu se foloseste clor pentru dezinfectare) si unele sunt ambalate in atmosfera speciala.
Mai multe informatii gasiti pe site-ul lor: www.iubescsalatele.ro