Salata verde- back to basics
De ce salata verde cu seminte?
Pentru ca imi place culoarea. Iti da o senzatie de proaspat si sanatate. Aici avem doua variante: salata iceberg, castraveti, seminte de canepa si salata iceberg, seminte de floarea soarelui, seminte de canepa.
Pentru seminte folosesc otetul balsamic, pe langa uleiul de masline si putina sare. Las cateva (zeci de) minute salata sa se aseze si sa-si lase putin suc, dar poate fi mancata si imediat. Timpul in care salata “sta” permite semintelor sa “traga” dressing, sa capete un gust mai bun si sa fie mai usor digerabile.
Semintele de canepa sunt una dintre putinele surse serioase de magneziu in dieta noastra. Semintele vin si cu proteine, grasimi sanatoase, fibre si cantitati mari de vitamine si minerale. Atentie insa: 100g de seminte au aproximativ 600kcalorii (cam o treime din caloriile zilnice). Deci aveti grija cate puneti in salata.
De ce salata iceberg?
Imi place salata iceberg de la Eisberg pentru ca e crocanta, se pastreaza bine mai multe zile si reprezinta o baza perfecta pentru orice tip de salata. Are un gust relativ neutru, deci putem pune in valoare celelalte gusturi, dupa cum ne dorim.
Eisberg Romania este firma care pune pe piata diverse tipuri de salate si amestecuri de salate (frunze, alte legume). Iceberg este una dintre ele si in aceste retete am folosit varianta simpla, pe care o putem gasi in supermarketuri. Am vizitat fabrica si o puteti vizita si voi, daca lasati un comentariu la acest articol.
De ce tai salata marunt?
Salata vine in punga in bucati mai mari pentru ca trebuie protejata de strivire (din acelasi motiv este si “umflata” punga. Aerul se contracta la rece (frigider) si se dilata la caldura.
Pentru mine dimensiunea optima pentru consum este cam la jumatate din cea la care vine in punga, asa ca ii dau putina sare si apoi o maruntesc usor.