Sandwich cu salata
Ce mai e si chestia asta, sandwich cu salata?
Citeam undeva despre “sandwich cu supa” si imi imaginam cum ar arata asa ceva. Sau cum ar arata bucataria dupa ce incerci sa faci asa ceva. Dar salata in sandwich are cateva roluri foarte utile.
Folosim doua trucuri simple: taiem capetele baghetelor si apoi scoatem miezul de paine (sau cel putin o parte din el, pentru a face loc ingredientelor valoroase nutritiv).
Prosciutto cotto
Am pus salata peste carne, am rulat si am indesat-o in bagheta. Merge cu putin mustar sau sos “barbecue”. Aportul mare de proteine cere si salata, de aceea se potriveste perfect.
Gust
Daca vrei un sandwich sanatos trebuie sa ai grija si la gust. Fie ca il iei la serviciu sau il faci pentru copil, retetele sunt relativ putine si trebuie sa dai varietate din ceva. Pe langa frunze poti avea morcov ras, sfecla rosie, niste seminte de dovleac. Chef’s Salad sau Salata fitness de la Eisberg se incadreaza foarte bine.
Ou si mustar
Simplu de facut, dar tine bine de foame si poate fi micul dejun luat mai tarziu, din lipsa de timp. Ai grija macar sa bei apa inainte sa pleci la drum. Deci e un sandwich cu salata, pe langa ou, mustar si… paine. Ca altfel nu ar fi sandwich.
Nutritie si sanatate
Stim ca salatele sunt sanatoase, dar mai greu de mancat in deplasare (e nevoie de vas, furculita etc.). Dar daca o adaugi in sandwich e mult mai simplu. Cantitatea o obtii tot prin a toca salata marunt, e mai usor de fixat si apoi mai usor de mancat. Dressingul (sosul) trebuie sa fie foarte gros, pentru a nu curge si a nu inmuia painea.
Branza de capra si seminte de dovleac
Prefer branza de capra, dar poti face o crema de branza din sortimentul tau preferat. Semintele de dovleac sunt in punga, le gasim mai la fund, unde sunt si bucatile de salata mai mici. Completeza combinatia, cu aportul de magneziu. Merge bine cu o paine moale, o alba clasica de grau.
Protectie
Ingredientele din sandwich pot inmuia painea. Ma refer la un sos (mustar, ketchup) sau chiar la umiditatea care provine din carne, branza, legume. Aici folosim bucati mai mari de frunze, bine uscate, puse imediat in contact cu painea. Sunt de preferat variantele crocante (iceberg), din care se poate musca usor.
Ton si porumb
Tonul bucati in ulei de masline, bine scurs, porumb boabe foarte bine scurs, amestecate cu furculita, frunze de salata, paine integrala cu seminte. Simplu si rapid, gustos, hranitor. De obicei se face cu “toast”, paine mai moale, pe care prefer sa o las neprajita. Atentie la lista de aditivi.
De ce salate la punga de la Eisberg?
Pentru ca sunt gata spalate, curatate si taiate. Deci economie de timp si siguranta.
Intra pe site-ul lor pentru a afla unde le gasesti (de fapt, in toate marile magazine) si care este gama completa.
Comentarii
Sandwich cu salata — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>