d’aucy – conserve de legume sanatoase
De ce conserve de legume?
Pe lângă conserve de legume pe care ni le putem face pe cont propriu, din zarzavaturi de grădină, avem și soluții simple, rapide și sănătoase, în magazine. Conservele de legume păstrează bine calitățile acestor alimente indispensabile într-o dietă sănătoasă. Tehnologiile moderne (ex. “al vapore”- la aburi, fără apă) asigură atât gust cât și valoare nutritivă maxime.
Economia de timp reprezintă însă factorul principal. Personal nu mi-aș permite să aștept ore întregi să fierb fasole sau năut, să coc sfeclă roșie sau să curăț porumb. Chiar și în dietele sportivilor de performanță includ sursele de proteine vegetale. Este nevoie de ele pentru a contrabalansa excesul de carne spre care tind foarte mulți dintre ei.
Mie îmi place și să am stocată în casă o cantitate de alimente suficientă măcar pentru câteva săpămâni, aici conservele sunt excelente, se păstrează la temperatura camerei.
De ce d’aucy?
Eu am ales conservele de la d’aucy (se citește d-osi, cu accent pe “i”), în special pentru porumbul la borcan (bio), varietatile de leguminoase (fasole, mazăre, năut, linte). După ce am avut mai multe discuții cu reprezentanța din România am decis că pot să le includ și în rețetele de pe blog, ceea ce reprezintă, implicit, o recomandare. Am primit documente de la ei care garantează calitatea (fără dublu standard, aceleași produse sunt vândute în toată Europa), lipsa BPA din conserve, lipsa glutenului.
Producătorul este un grup cooperativ din Franța, lider de piață în acest domeniu. Click aici pentru mai multe informații despre Grupul d’aucy.
Produsele nu conțin conservanți sau organisme modificate genetic iar cele mai multe sunt fără zahăr adăugat. Legumele intră în procesare la doar câteva ore de la recoltare. Am văzut asta cu ochii mei în cazul porumbului dulce cultivat în Ungaria.
Ce conserve de legume găsim la d’aucy?
Leguminoasele: fasole (albă și roșie), mazăre (simplă sau cu morcovi), năut, linte. Plus fasole păstăi (galbenă și verde).
Rădăcinoase: morcovi (simpli sau în diverse combinații), sfeclă roșie.
Cereale și pseudocereale: porumb. Urmează grâu spelta și quinoa.
Frunze: spanac.
Plus diverse amestecuri ale lor (mediteraneean, chili, mexican).
Gramajele pornesc de la 150g (pentru o porție de o persoană sau un adaos la salată) și merg până la cantități potrivite pentru restaurante, firme de catering și cantine.