Chifteluțe de cod cu salată
Chifteluțe de cod, la cuptor
Chifteluțele de cod la cuptor sunt foarte practice, ușor de făcut și pot fi mâncate la orice masă, inclusiv ca o gustare. Codul are o carne slabă, cu gust neutru, poate fi o variantă pentru copiii (sau adulții) care nu mănâncă pește. Este practic proteină pură (aport neglijabil de omega 3).
Rețeta
Ingrediente:
– file de cod (decongelat dacă nu avem proaspăt)
– ouă (se poate pune și un strop de ulei de măsline)
– verdeață (ceapă verde, pătrunjel, eventual și puțin usturoi)
– sare, piper (sau alte condimente, după preferință)
– miez de pâine (opțional)
Se amestecă în “chopper” (se toacă mărunt), se dă forma dorită și apoi se dau la cuptor, pe hârtie de copt. Îmi place să le amestec la viteză minimă doar câteva secunde, astfel încât să nu fie perfect omogenizată compoziția și să simt diversele gusturi separat atunci când le mănânc.
Mixerul vertical de mână de la Heinner, pe care îl am, vine și cu un astfel de vas, pentru tocat, iar viteza poate fi reglată. Îl găsiți la reducere, la un pret foarte bun pe emag.ro (click).
Cu ce le asociem?
Merg asociate atât cu salată (cum am făcut eu aici) sau cu garnituri mai serioase (orez, piure de cartofi, diverse legume). Se digeră ușor și pot fi mâncate oricand.
Am adăugat semințe de cânepă. Vreau să simt gustul chifteluțelor așa că merg pe iceberg simplu (gata tăiat și spălat, de la Eisberg), cu puțin ulei de măsline și lămâie. Îmi place să tai salata mai mărunt, pentru a fi mai ușor de mâncat. Îi dau sare și apoi o las puțin să se așeze.