Salată mediteraneană

Salată mediteraneană
Ce înseamnă “salată mediteraneană”? Ce poate fi mai “mediteranean” decât combinația de măsline, roșii, mozzarella? Poate niște oțet balsamic. Deși roșiile au ajuns în Europa doar acum câteva sute de ani, bucătăria mediteraneană le-a adoptat și le-a dus pe culmile gastronomiei.
Am profitat de noul mix “mediteranean” de la d’aucy, care conține exact cât să pui într-o salată. Un alt avantaj e tehnologia “al vapore”, fără apă adăugată în conservă (deci nu mai trebuie scursă).

Nici porumbul nu e prea “bătrân” pe aici, dar merge foarte bine cu brânza și salata. Salata este iceberg de la Eisberg, simplă. E crocantă și reprezintă o bază ideală atunci când vrei să vii cu aromele din celelalte ingrediente.
Ingrediente

Simplu: salata iceberg, mix mediteranean (porumb, măsline, ardei roșu, pătrunjel) din conservă d’aucy (nu au BPA), mozzarella, roșii cherry, ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper. Personal prefer să pun oțet și peste salatele care conțin roșii. O altă variantă e să alegem un sos de salată gata făcut (cel din imagine este 100% natural).
Un truc pe care eu îl folosesc este să tai salata ceva mai mărunt decât este în pungă , să îi dau puțină sare și să o las câteva minute, până îmi pregătesc celelalte ingrediente.
Merg și alte condimente, însă fiecare aici e liber să aleagă: busuioc, oregano, uscate sau proaspete.
Calități
Este o sursă bună de proteine și calciu (mozzarella), carbohidrați complecși (porumbul), fibre (toate ingredientele vegetale), grăsimi sănătoase (măsline, ulei de măsline). Se poate face și fără sare adăugată.
Cum și când?
E o salată mediteraneana simplă, care se poate face pe loc, pentru prânz sau cină. Se digeră ușor și se face rapid. În funcție de cantități poate merge spre hiperproteic (mai multă brânză) sau spre low-carb (mai mult ulei de măsline).
