Omletă cu porumb
Omletă cu porumb
De ce ai vrea să mănânci o omletă cu porumb? În primul rând pentru că e foarte bună și sănătoasă. Apoi, ouăle fiind un aliment preferat de mulți dimineața, vin cu proteine și ceva grăsimi. Paranteză: a picat complet povestea cu ouăle și colesterolul, chiar și la diabetici, nu sunt probleme.
Deci am avea nevoie de niște fibre și de niște carbohidrați (persoanele active, care manâncă “normal”). Variantele cu legume (roșii, ardei), măsline, verdeață sunt deja cunoscute. Așa că am încercat și cu porumb. A iesit delicioasă.
Rețeta
Evident, vom pune ouă, porumb și orice ne dorim în plus. Aici puțină verdeață (poate fi pătrunjel, mărar, ceapă verde etc.). Varianta “al vapore” de la d’aucy nu mai trebuie scursă, poate fi folosită imediat și o găsim la cutii mici, de o porție. Chiar dacă nici conserva de tablă nu are BPA, pentru copil prefer varianta “bio”, la borcan.
Măslinele pot fi adăugate în compoziția inițială sau pot fi puse lăngă, ulterior. La fel și roșiile uscate. Nu mai are nevoie de pâine, este foarte bună așa.
Calități
Regăsim acel gust de porumb copt al copilăriei, alături de cel clasic, de omletă. Este relativ dulce, dar fără a conține zahăr. În funcție de proporția ingredientelor (și cantități) poate fi folosită atât de către cei care vor sa slăbească (după antrenamentul cu greutăți) cât și de către cei care vor să crească în greutate. În cazul lor: oricât, oricând.