Salată caldă
De ce salată caldă?
Pentru că e simplu să luăm frunzele și legumele de-a gata dintr-un mix de salată și să facem o salată caldă. Deci în loc de legumele obișnuite (dovlecel, morcov, tulpina de telină, ceapă etc.) am pus în tigaie salată. Am ales “rapsodie” de la Eisberg, dar puteți încerca orice variantă vă place.
Cum o facem?
E foarte important să dăm aromă dar să păstrăm valoarea nutritivă a salatei. Avem puțin ulei de măsline, puțin oțet și puțin sos de soia, sare, piper. Suntem foarte atenți să nu schimbăm culoarea ingredientelor. Arderea ar însemna deja pierderea beneficiilor.
Este simplu: dacă beta-carotenul din morcov este “portocaliu” și alimentul își păstrează culoarea putem presupune că am menținut prezent și acest antioxidant. Mai mult, încălzirea și adăugarea unei surse de grăsime cresc biodisponibilitatea acestor fitonutrienti.
Sursa de proteine
Am avut file de hering proaspăt, lăsat la marinat cu ulei de măsline, suc de lămâie, sare, ghimbir și usturoi. La fel ca și pentru salată, este “prăjit” la o temperatura mică și un timp foarte scurt, doar pentru a prinde o crustă. Avem grijă să nu îl ardem. Este bogat în omega 3 și creatină, foarte bun pentru cine face sport.
Această rețetă de salată caldă poate fi completată și cu alte sure de proteine, cum ar fi, de exemplu, brânza de capră.
Comentarii
Salată caldă — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>