Salată de vară, cu brânză și roșii
Salată de vară, cu brânză și roșii
Dacă vară nu este, măcar sa avem salată cu brânză și roșii. Deși e mâncarea “tradițională” de vară și mulți oameni cred că “slăbește”, combinația poate fi fatală când intervine și pâinea în ecuație.
Pentru a oferi o nutriție mai bogată adăugăm și alte ingrediente (în special surse de fibre) și încercam să diversificăm dieta pe parcursul unei zile. Am făcut varianta pentru “pachețel”, în cutie, ușor de mâncat la serviciu sau în deplasare.
Dacă o facem pentru a fi mâncată mai târziu, punem componentele separat și dressingul îl ținem nedesfăcut. Ideal este sa plecăm cu ea cât mai rece de acasă și să o transportăm într-o geantă izolatoare termic.
Ingrediente
Salata este un mix “de vară” de la Eisberg, le găsim direct în magazine (acesta a fost luat din Carrefour). E gata spălată și tăiată, trebuie doar mâncată. Este sursa principală de fibre, pentru sațietate și pentru efectul prebiotic.
Am ales o brânză bio, mai slabă, sub formă de “perle”, pentru a fi ușor de mâncat. Porumbul este pentru cei care au nevoie de mai multă energie (persoane active). Măslinele ar fi pentru cei care urmează o dieta low-carb sau pentru cine vrea să adauge niște grăsimi sănătoase. Tot pentru asta avem și uleiul de măsline.
Roșiile “cherry”, pot fi luate și întregi, se păstrează mai bine. Ceapa e doar pentru seara sau pentru cine este acceptat cu mirosul. Altfel merge foarte bine lângă brânză și roșii.
Pentru o aromă de vară am ales dressing-ul cu oțet de mere.