Steak de ton
Steak de ton cu salată
S-a ieftinit deliciosul steak de ton, îl putem găsi în magazine la prețuri rezonabile și putem da un nou înțeles conceptului “salată cu ton și porumb”, de exemplu.
Pentru salată merg la sigur pe “fitness” de la Eisberg. Am adăugat și porumb bio d’aucy, de la borcan. Precizez numele mărcilor pentru că da, fac reclamă produselor de calitate de care sunt mulțumit și pe care le folosesc.
Cum preparăm un steak de ton?
“Steak” vine de la friptura de vită, cu care suntem familiarizați. Tratăm în mod asemănător și tonul, doar că va avea nevoie de o temperatură mai mică și de un timp mai scurt de gătire. Grăsimile de tip omega 3 sunt foarte sensibile la căldură, așa că îl ținem pe grill doar cât să aibă o crustă la exterior, crem-maronie, fără arsură.
Am folosit un grătar electric la care se regleaza temperatura, eu prefer sa-i dau la început un start mai tare (pentru a “sigila” sucul în interior) și apoi să-l mai las, dar la temperatura minimă. Un efect secundar pozitiv este că nu se mai face atât fum și nu mai miroase a “pește prăjit”.
Aparatul de la Heinner Electrocasnice este foarte ușor și util, mai ales că îl găsiți la oferta pe emag.
Alte ingrediente
Tonul poate fi marinat în sos de soia cu lămâie, va căpăta un gust mai bun și o crustă caramelizată. E mai bine decât să ardem peștele în căutarea savorii.