Salată mexicană
Salată mexicană
De data asta avem o salată mexicană, tot pentru că ingredientele au fost denumire de către producători “mix mexican”. As fi pus și avocado, dar îl păstrăm pentru iarnă, este bogat în grăsimi iar vara avem mulți carbohidrați, cu care nu fac o casă prea bună.
Într-un mix vegetal, cerealele (aici porumb) se completează bine cu leguminoasele (aici mazăre), nemaifiind nevoie nepărat de o sursă de proteină animală.
O astfel de salată este foarte sățioasă și ușor de făcut din ingrediente care există gata preparate (spălate și curățate, cum este salata de la Eisberg și fierte, cum sunt legumele de la d’aucy. Varianta “la borcan” răspunde și celor mai exigenți și poate fi inclusă în siguranță în alimentația copiilor.
Ingrediente
Ingredientele se pot cumpăra direct pentru masa de prânz sau le putem avea “stocate” acasă. Conservele de legume sunt o soluție ieftină și convenabilă. Termenul de valabilitate mare este dat de tehnologia specifică: se realizează o conservare prin sterilizare. Adică fierbere, lucru pe care oricum ar trebui să-l facem și noi acasă cu mazărea sau porumbul.
Soluția e simplă: amestecăm ingredientele într-un bol și adăugăm puțin ulei de măsline. Atât. Uleiul poate fi infuzat cu ardei uite, pentru cei care chiar vor să mănânce mexican (ceea ce ar însemna, stereotipic, foarte iute).